10 Skönhetsprodukter bör du aldrig dela med andra

Kanske är du hemma och redo att gå till en fest med din bästa vän. är hon fyller upp frågar hon att låna något från ditt sminkpulver. Utan tvekan säger du, "Låna självklart vad du vill."

Men var försiktig! 

Vilka skönhetsprodukter ska du behålla för dig själv?

Det spelar ingen roll om det är din syster, kusin eller soulmate: Vissa skönhetsprodukter kan inte delas! Om du tycker att det är själviskt, förklara varför . Din vän kommer att förstå dig och uppskatta det, för genom att vara försiktig med dig själv tar du hand om henne också. Du bör under inga omständigheter dela:

Mascara

Dina ögon är en av de mest delikata delarna av ansiktet och kroppen i allmänhet. Otaliga bakterier kan attackera ögonen och orsaka infektioner. n av de vanligaste infektionerna är konjunktivit, eller röda ögon, men det finns också allvarligare problem.

Ögonfransarna fungerar som en barriär för att förhindra att dessa skadliga organismer kommer in i ögonen.

Så om du delar mascara exponerar du dig själv för sjukdom. 

Låt oss prata om de många bakterier som bara väntar på att komma under huden. För det mesta är de osynliga, mikroskopiska som de är.

är flera personer använder samma sminkborste eller svamp i ansiktet eller nacken, kan allt överföras från en persons hud till andras 999>. Detta kan öka risken för värk, finnor, irritationer, infektioner, allergiska reaktioner och mer.

Det spelar ingen roll hur ren din vän är - om du utsätts för akne eller hudormer, är det inte värt att riskera att dela dessa verktyg. Om du inte har två rena borstar, använd en flytande rengöringsspray som säljs på de flesta skönhetssalonger eller parfymer.

Vissa kvinnor väljer också att desinficera dessa produkter med isopropanol, som torkar snabbt.

Tandborste Det är värt att nämna detta i dagens artikel eftersom vissa människor inte tänker på hur riskabel delning av en tandborste kan vara. Om du inte redan är trött på tanken att dela en tandborste med din vän eller pojkvän garanterar vi att du tänker på både en och två gånger nästa gång efter att ha läst detta.

Otaliga bakterier ackumuleras i munnen när man äter, och eftersom du är i ständig kontakt med alla möjliga saker (spikar, en penna, papper) berör allt läppar, tunga, tandkött, och mycket mer.

Sjukdomar som influensa och orala herpes kan spridas genom att dela samma tandborste

. Det är en bra idé att alltid ha en extra tandborste tillgänglig hemma för de tider när någon sover och glömmer att ta med sig egna.

 azor

Kanske är du hemma med din pojkvän och du märker att du har glömt att raka armhålorna. Du tittar genom hans badrum och hittar sin rakhyvel ... voila! Men använd det inte.

Varje gång du använder en rakhyvel kan det leda till små hudsänkningar och eventuellt blödning.

lla bakterier kvar i rakbladet, även om du sköljer noga efteråt.

Du vet aldrig om den person som använder rakhyveln kan ha en sjukdom som hepatit eller hiv. Så var försiktig! Detsamma gäller användningen av pincett och rakhyvel. Det här är saker som aldrig borde delas eller lånas. 

Du är på väg att gå ut för att ta en drink med kollegor efter jobbet, och korrigeringar på makeup i badrummet när en kollega kommer in och ber att prova läppglans, eftersom det passar henne klädsel. ller kanske har du precis fått en ny läppstift och din syster vill se hur det ser ut på henne.

Precis som din tandborste är det aldrig en bra idé att dela saker som har varit i kontakt med dina läppar eller mun. Och snälla, håll dig borta från läppstiftstestare i butikerna!

Om du har något annat val än att dela en läpp produkt,

spraya den första med isopropanol eller desinfektionslösning

(ja, det är något annat som du alltid bör bära med dig i nödfall).  Har du någonsin tänkt på att varje gång du doppa fingrarna i ansiktet grädde eller lotion överförings bakterier från händerna till den känsliga huden i ansiktet? Och vad sägs om de farliga organismerna du kan utsätta dig för? Du kan bara föreställa dig vad som kan hända om du delar dessa produkter med andra.

Tvätta händerna noga innan du använder dessa produkter

och gör anspråk innan någon delas.

 Denna regel är densamma som för mascara. är du lånar din eyeliner till en vän, överför du faktiskt bakterier eller virus från dina ögon till henne och vice versa.

tt av de allvarligaste problemen som kan uppstå är en allvarlig ögoninfektion kallad keratit.

Deodorant

Det är bara "lag" att dela upp spraydeodoranter. Håll andra former av dig själv. rmhålorna är en del av kroppen där bakterier från svett ackumuleras, antingen för att du rakar dem eller för att de vanligtvis är täckta med kläder.

Deodoranter i gul form eller som en pin kommer i direkt kontakt med huden och samlar miljontals bakterier. Innan du använder dem är det en bra idé att alltid tvätta området bra. Och inte ens tänka på att dela dessa produkter! Inte ens i en nödsituation!

ail Clippers

Många gånger finns det bara en nagelklippare för en hel familj av familjemedlemmar. Vilket misstag! Om du inte är noga med att rengöra nagelklipparen noggrant varje gång är det en dålig idé att dela.

är du skär dina naglar kommer nagelklipparen oftast på nagelns undersida.Och det är inte bara bakterier under det -

Smuts och smuts har också fångats där och delats med dina familjemedlemmar

. Undvik uppdelning av nagelklippare och sax för att förhindra bakteriella och svampinfektioner. Som om det inte räcker, kan naglarna ibland ingripas. Och när du skär dem kan det orsaka blödning. Kom ihåg vad vi sa tidigare om rakapparater. ail Files

Här är en annan produkt du inte behöver dela. lla typer av bakterier som orsakar sjukdom ackumuleras under nageln. Tvätta dina naglar långt innan du använder nagelfilen, och självklart håll spikfilen själv.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar