10 Skäl att dricka coconut vatten

Det här är en drink som ger kroppen många näringsfördelar. Olika studier har visat att kokos vatten innehåller antivirala, antibakteriella, antiinflammatoriska och antioxidanta egenskaper, vilket kan leda till en förändring i din hälsa och bidra till att förebygga och bekämpa olika typer av sjukdomar.

Coconut Water består av 95% vatten, men det innehåller också viktiga näringsämnen såsom vitaminer, mineraler, aminosyror och växthormoner vilket är mycket fördelaktigt för kroppen. Du kan bli förvånad över att lära dig om alla fördelar den här drinken kan ge.

I denna artikel delar vi 10 anledningar till varför du bör börja dricka kokos!

Coconut Vatten motverkar uttorkning

Kokos vatten är en naturlig dryck som återfuktar kroppen, eftersom den innehåller fem väsentliga elektrolyter som kroppen behöver för att styra temperaturen. Vidarebefordra innehåller essentiella mineraler såsom kalium, magnesium, kalcium, natrium och fosfor, vilket bidrar till att förbättra fysisk prestation och ge energi. Det är ett bra alternativ till flaskvatten eftersom det är mycket fördelaktigt och 100% organiskt.

nergi för hjärnor och muskler

Kokosvatten innehåller 295 mg kalium. Således innehåller ett glas drycken mer av detta mineral än en banan.  för sin del hjälper elektrolyter nervsystemet och nerv överföring, och ger också en bättre kognitiv funktion.

Hjälper till att förhindra för tidigt åldrande

Många kända personer har kokos vatten i sina skönhetsrutiner som en anti-aging dryck. Denna dryck innehåller en grupp av växthormoner som kallas cytokininer som är relaterade till tillväxt, utveckling och åldrande av växter. I harmoni med forskningsstudier har cytokininer också en antiviral effekt på humana celler. Därför kan kokosvatten hjälpa till att förhindra tecken på för tidig åldrande.

Förbättrar matsmältningen

coconut vatten fungerar som en toner för fordøyelsesen, och  Intag bidrar till att förbättra matsmältningen tack vare de bioaktiva enzymerna. Trots fördelarna bör du begränsa ditt intag till måttliga mängder, eftersom detta vatten kan ha en laxerande effekt om du tar för mycket.

förstärka immun

På grund av dess höga innehåll av laurinsyra - en medellång kedja fettsyra - med den antimykotiska, antivirala och antibakteriella egenskaper, och Kokos vatten bidrar också till att stärka immunsystemet för att förhindra olika typer av sjukdomar. Laurinsyra är speciellt känt för att ha en positiv effekt vid behandling av Candida albicans, andra svampinfektioner, hepatit C, herpes och HIV.

Good hjälp för urinvägarna

Coconut Water Vatten har en urindrivande effekt som hjälper till att förbättra hälsan hos njurarna, vilket i sin tur bidrar till att bekämpa njursten. Under en forskningsstudie som gjorts i Filippinerna var kokos vatten ges till patienter med njursten i två veckor, och 

rik på essentiella näringsämnen

Kokos vatten innehållande en stor mängd av -komplex vitaminer, mineraler och spårämnen, såsom zink, selen, jod och svavel.  som bidrar till att bekämpa och bromsa effekten av fria radikaler.

Låg kalorier

Coconut Vatten innehåller endast 46 kalorier per kopp, och endast en femtedel av mängden av socker som finns i andra juicer. Den här drinken har en utsökt sötma och är ett utmärkt komplement till kosten. Drick detta i stället för läsk för att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt utan att dehydrera din kropp.

eglera kroppens pH

Kokosvatten hjälper till att eliminera syre från kroppen, hjälper till att reglera normal pH och bidrar till god hälsa.  eftersom för högt pH kan leda till utveckling av olika typer av kroniska sjukdomar.

Hjälper kardiovaskulär hälsa

Kokosvatten har också använts som en toner för hjärtat. Dess intag hjälper till att stärka hjärtat, minska nivåerna av dåligt kolesterol och förhindra bildandet av blodproppar. 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar