11 Råd mot utspänd buk

Oavsett kroppsvikt eller kroppsmått händer att kläderna är trånga och vi känner tyngre än vanligt.  Hur som helst, vi vill undvika detta när som helst, och när det händer, vi vill bli av med dessa symtom så snart som möjligt så att vi kan känna normal igen. Vill du lära dig att bli av med luft i magen naturligt?

Ät mindre salt

För mycket salt gör att kroppen grepp om vatten, vilket gör oss att känna tyngre och kan orsaka irritation i magsäcken. Om det används som bordsalt, i bearbetat mat, förband eller annan mat, 

Drick mer vatten

n stor mängd vatten krävs för att kroppen ska kunna hålla hydratiserad och bli av med överskott av vatten. xperterna rekommenderar att vi dricker , och detta kommer också att hjälpa mot förstoppning, som är en annan orsak till magen uppblåsthet.

Ät långsamt

Det är viktigt att vi tar bra tid att äta maten och tugga bra. Detta vatten säkerställer god matsmältning och kan förhindra luft i magen. Dessutom kommer de som tuggar känna sig fulla och äta mindre.

Undvik soda

Drycker Mousse tillför luft till magen, vilket kan leda till en uppsvälld mage och ansamling av gas i magen.

Ät mer frukt och grönsaker

Frukt och grönsaker är de friskaste vi kunde äta i vår kost, eftersom de är packade med vitaminer, mineraler och antioxidanter som är helt grundläggande för en sund kropp. Den här typen av mat förbättrar matsmältningen, förhindrar vatten i kroppen, bränner fett och bekämpar gasbildning. Den mest rekommenderade är morot, apelsin, melon och persika.

Ät mindre mat som producerar luft

Vissa typer av livsmedel, trots ett högt näringsvärde, kan orsaka obehag, såsom gas och väderspänning. land dessa livsmedel vi hittar bönor, ärtor, linser, blomkål, broccoli, brysselkål, kål, lök och paprika. Trots detta, är det inte rekommenderat att eliminera dem från vår kost, då de är bra för hälsan, men det kan vara klokt att hålla sig borta från dem om du är i en situation där du inte vill riskera en uppsvälld mage.

Undvik fryst mat

Frysta livsmedel tar längre tid att smälta och kan leda till irritation i magen. Massor av fett och salt kan få oss att sätta på och kroppen håller vatten.

Ät mindre portioner

För att undvika en uppsvälld mage, är det rekommenderat att vi äter lite och ofta, eftersom små delar är lättare att smälta och därmed undvika vi gasbildning.

Fånga upp på fiber

Fiber är en av de viktigaste sakerna du bör få i dig för god matsmältning och för att undvika förstoppning. xperterna rekommenderar att vi äter fiberrika livsmedel för att hjälpa till att bygga luft i magen, gå ner i vikt och öka känslan av mättnad. Var försiktig så att du inte blir för mycket eftersom det kan leda till att magen sträcker sig.

Fysisk aktivitet

 Fysisk aktivitet är bra för matsmältningen, ämnesomsättning, förhindrar att vatten i kroppen, hjälper oss att gå ner i vikt och öka välbefinnandet och tillfredsställelse med sin egen kropp. För att få en flater mage kan vi göra övningar som fokuserar på mageområdet.

Juice som hjälper mot flatulens

Vissa typer av naturlig fruktsaft kan hjälpa oss att minska gasbildning, så vi får en plattare, hårdare och raffinerad karaktär.

Green smoothie

Denna läckra smoothie är bra för ämnesomsättningen, hjälper kroppen att göra sig av gifter och uppnå en plattare mage.  • 1 avokado
  • n handfull spenat
  • 1 mogen banan
  • 1 glas äppeljuice
  • Honey

Lägg alla ingredienser i en mixer och blanda väl i ett par minuter, tills du får en krämig konsistens. Drick blandningen utan att sikta den, helst på en tom mage.

Papaya Juice och havregryn

Denna läckra juice kombinerar fördelarna med papaya med de från linfrö och havregryn. Dessa gudar är bra för matsmältning och förhindrar luft i magen.  • 1 kopp skivad papaya
  • 1 matsked linfrö
  • 2 koppar vatten
  • 2 matskedar havregryn

Lägg alla ingredienser i en mixer och blanda väl i ett par minuter. Drick blandningen utan att sikta den, helst på en tom mage.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar