12 Naturläkemedel för ångest

Om du regelbundet kämpar med ångest problem är det kanske en chans att du inte använder medicin ännu. Det finns många säkra och naturläkemedel för ångest, från kropp och själ tekniker för  som kan lugna dig. Vissa naturliga anti-ångestmedel fungerar omedelbart, medan andra kan hjälpa . edan finns 12 naturläkemedel för ångest.

1. Kamille

Om du upplever perioder av nervositet,  Vissa föreningar i kamomill samverkar med hjärnans receptorer på samma sätt som andra läkemedel, såsom Valium, men i mindre grad.

nligt studie från Univeristy of Pennsylvania, där patienter med ångestsyndrom tog tillskott av kamomill under åtta veckor fick de signifikant minskning av symptom jämfört med patienter som bara tog ett sockerpiller.

2. Grön te

Forskning visade att grönt te hjälper till att kontrollera hjärtfrekvensen och reglera blodtrycket. Vissa studier hävdar att . I en studie blev ämnena angripna lugnare och mer fokuserade efter att ha druckit grönt te.

3. Humle

Ja, humle finns i öl, men du får inte den lugnande känslan av att dricka öl. Den sedativa läkemedel som finns i humle är en , som endast finns i extrakt och tinkturer och används i aromterapi. Humle används ofta som lugnande för att hjälpa 

4. Legevendelrot

 Det är ett utmärkt hjälpmedel för sömn och för att behandla sömnlöshet. Den har faktiskt godkänts av den tyska regeringen i . enleverrotet låter obekväma så att de flesta föredrar att ta det i form av kapslar. Det kombineras ofta med andra 

5. Övning

Övning är säker och bra för sinnet. Det hjälper till med behandling av ångest och depression, både på kort och lång sikt. Om du tränar regelbundet kommer du att  n av de främsta orsakerna till ångest är bekymmer om sjukdom och hälsa, som försvinner när du är i god fysisk form.

6. Passion Flower

Denna blomma, som också godkänts av den tyska regeringen, är  Studier har funnit att det kan minska ångestsymptom lika effektivt som receptbelagda läkemedel. lomman används ofta i behandling  Liksom andra lugnande medel kan det orsaka trötthet. 

7. Lavendel

 Studier har funnit att patienter som väntade på tandläkaren var mindre angelägna när väntrummet parfymerades med lavendelolja. n annan studie, i Florida, har visat att elever som inhalerade lukten av lavendel före provet kände mindre rädsla.

n studie i Tyskland säger att ett speciellt lavendelpiller reducerade ångestsymptom såväl som Lorazepam hos personer med ångestsyndrom.

8. Lång djup andning

Yoga, djupt andetag har effektivt minskat stress och ångest.  ndas djupt, andas väl genom munnen och andas in genom nästan medan du räknar till fyra. Håll andan medan du räknas till sju. Låt det långsamt ut genom munnen medan du räknar åt åtta. Upprepa detta minst två gånger om dagen.

9. Är du hungrig, ät

Vanligtvis tenderar människor att vara mer angelägen och irriterad när de är hungriga. Ibland när du får ångestattacker kan det betyda att . Det är bäst att få ett litet mellanmål, till exempel en handfull nötter eller en bit mörk choklad tillsammans med ett glas vatten eller en kopp varm te.

På lång sikt är en bra kost nyckeln till att minska ångest. Du bör undvika bearbetade livsmedel. Diet baserad på grönsaker med lite kött och skaldjur, gröna bladgrönsaker (som grönkål) för folsyra och en mängd olika fytokemikalier (naturliga kemikalier som finns i växtfoder) hjälper till att minska ångest.

10. Frukost

Många personer med ångestsjukdomar hoppa över frukost. Helst bör du äta ägg till lunch. Ägg innehåller proteiner och är en naturlig kolinkälla. 

11. Omega 3

, men kan också bidra till att minska ångest. n studie visar att elever som tagit 2, 5 mg omega 3-fettsyror per dag i 12 veckor hade mindre rädsla före examen än studenter som tog ett sockerpiller.

xperter rekommenderar att man får mest omega 3 genom mat. Kallvattenfisk som  nsjovis och sardiner innehåller också stora mängder omega 3.

12. Värm upp din kropp

Har du någonsin undrat varför du känner dig så avslappnad efter att ha varit i bastu eller efter ångbad? tt värma kroppen hjälper till att minska muskelspänning och ångest. Värmepåverkan kan förändra neurala kretsar som styr stämningen, inklusive de som påverkar serotoninsignalen (den grundläggande neurotransmittorn som upprätthåller känslomässig balans). Varm kropp är förmodligen en av anledningarna till att träningen förbättrar humöret.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar