13 öVerraskande sätt att använda vaselin på

Det finns många sätt att använda  eftersom det är en tung produkt. Det är lätt att applicera, men motstår vatten väl, vilket kan göra det lite svårt att tvätta av ibland.

Denna petroleumbaserade produkt är en av de mest använda ingredienserna i smink och kroppsvård. Men faktiskt går Vaseline fördelar mycket längre än det.

Gå med oss ??idag när vi upptäcker de olika 

Vaseline-applikationer

1. Det gör din parfym varar längre

Om du är en av dem som försöker att tillämpa din parfym så ofta som möjligt, men ändå inte verkar kunna hålla doften, är lösningen enkel: gnugga lite bensin på viktiga ställen som nacke, handled och bakre öron.

 och göra den kvar på kroppen längre.

2. Du kan använda vaselin när du exfolierar din kropp

Tack vare sin konsistens, är vaselin  landa det med lite havsalt eller brunt socker och gnugga blandningen på din kropp. Tvätta alltid med mycket varmt vatten.

Missa inte: 

3. Det återfuktar armbågar och anklar

Du kan använda vaselin på fläckarna som tenderar att torka ut lätt, liksom vrister, armbågar, händer och fötter.  och låt det gå 20 minuter så att det kan tränga in i huden och vara mer effektivt.

4. Det gör att du kan undvika att färga din hud med hårfärg.

n annan användning av petroleumjelly är att göra med hårvård. Visste du att du kan förhindra fläckar på din hud när du färgar ditt hår?

Du kan göra det genom att sprida lite vaselin på pannan, öronen och andra områden där hårfärgen kan droppa och göra fläckar. Genom att göra det, om du av misstag får lite hårfärg på huden, blir det mycket lättare att tvätta det.

5. Det botar sår

Om du har en öppen , kan du försiktigt på lite vaselin på platsen för att  Förutom att ha en helande effekt är det en produkt som också hjälper till att förhindra klåda.

6. Du kan använda den för att ta bort smink

De flesta sminkborttagarna är gjorda med kemiska produkter. Du kanske inte märker det nu, men deras kontinuerliga användning över tiden kommer att börja skada din hud. Det är just därför Vi rekommenderar att du använder naturliga produkter, till exempel petroleumjelly, för att städa ditt ansikte.

nvänd en bomullspinne och gnid försiktigt en liten vaselin över ansiktet tills all din smink är borttagen.Tvätta av det med varmt vatten och du är klar!

Om du använder för mycket av produkten på ditt ansikte kan blockera dina porer. Se till att du bara använder en liten mängd för att ta bort din smink, liksom att du använder mycket vatten när du tvättar det.

7. Du kan använda den på dina ögonbryn och ögonfransar.

Om du har röriga och okontrollerbara ögonbryn, applicera lite petroleumgel med en bomullspinne. Det kommer att fungera som en hårgel för att hålla dina ögonbryn på plats. Vad gäller ögonfransarna kan det också vara en stor hjälp. pplicera försiktigt en liten vaselin på dina ögonfransar på kvällen och

lämna den på nästa dag.  8. Det hjälper också sminken att vara längre.

För att hålla ögonskuggan kvar längre, applicera lite vaselin på ögonlocken. Det fungerar som en bas till

behålla färg och intensitet i dina ögonskuggor. 9. Det närmar ditt hår från rötterna till spetsarna. Om ditt hår växer långsamt, blir lätt skadat eller är torrt och tråkigt, är vaselin ett ämne som du verkligen kan utnyttja.

Du behöver bara applicera en liten mängd i hårbotten och massera det försiktigt.

10. Det kan behandla dina utslag  riktigt bra för att behandla utslag.

Det hjälper dig att lindra klåda och lugna det område där utbrottet uppstår.

Vi rekommenderar:  11. Det kan användas för att fukta dina läppar.

Om du har torra 

kan du

använda petroleumjelly för att fukta dem.  Skapa din egen läppbalsam genom att värma en liten mängd petroleumgel med hjälp av ett vattenbad. är det är varmt, lägg till smaken du vill ha.  Precis som det verkar för att förhindra att hårfärgen färgar din hud,

gör detsamma för dina händer när du applicerar nagellack.

llt du behöver göra är att applicera en liten vaselin runt din

naglar om nagellacket kommer ut ur nageln. nvänd en bomullspinne för att gnugga bort överskott av nagellack och vaselin. 13. Du kan använda den efter rakning

tt annat utmärkt sätt att använda vaselin är att applicera det på din hud efter att du har  dig.

Ibland, efter rakning, är huden torr och tunn igen. För att fixa det behöver du bara applicera ett tunt lager av petroleumgel över området. Lämna det en stund och genom att göra så kan du hydrera din hud.

20 Vaselin använder Vaselin kan användas efter rakning för att dämpa irritation, samt ge fukt och elasticitet till torr hud. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar