4 Hemgjorda masker fläckar

, behöver särskild vård för att bli av med överflödigt fett, döda hudceller och gifter som har byggts upp. Människor som kämpar med akne behöver speciella produkter som rengör och desinficerar huden.

I den här artikeln visar vi hur lätt det är att göra . Dessa gör dig hemma med naturliga ingredienser. Glömma kemiska produkter. På lång sikt är de för aggressiva för din känsliga hud. Upptäck de stora fördelar som dessa naturliga ingredienser har att erbjuda.

Hur fungerar masker för oren hud?

Masker för att bekämpa akne borde användas . Om du har mycket fet hud kan du använda dem två gånger i veckan.

Tvätta ansiktet väl och ta en mild peeling med lite salt eller socker. Gör det i huden med cirkulära rörelser. Fokuserar lite extra på områdena med fet hud. Försök att inte klia av finnar.

  • engör ditt ansikte med vatten och torka det väl.
  • pplicera masken, men undvik området runt ögonen. Lämna det i ungefär tjugo minuter.
  • Tvätta sedan och torka ansiktet innan du bär en fuktkräm utan olja. Till exempel kan du använda jojobaolja eller kokosnötolja. Även om dessa krämer har lite olja i dem, har de mycket mindre än många andra.
  • Om du har extremt fet hud kan du lägga till lite naturligt aloe vera.

loe vera och citron

loe vera är väl känt för sin . Det säljs ofta i gult form och du kan hitta den både på apotek och i hälsokost. Vi rekommenderar att du har en liten aloe vera-växt hemma, så att du kan använda den i sin mest naturliga form. ara klippa en av löven.

Skala bladet och skrot gelén inuti. Tvätta sedan brunnen så att du blir av med ämnen som kan irritera huden.

Denna mask innehåller också 

Hur gör du det?

  • landa naturlig aloe vera gul med citronsaft. Om citronen är organisk kan du också använda några skal.
  • Vispa dessa två ingredienser tillsammans. Lägg till antingen mer citron eller aloe vera tills du har en bra konsistens.

Grön Clay

Clay är ett underbart botemedel, som i århundraden har använts för att hjälpa vår kropp att bli av med toxiner. Samtidigt lägger det till massor av mineraler. Du kan använda den som en av dina skönhetsrutiner, eller för att bli av med smärta och feghet. Du kan köpa grön lera på apotek och i hälsokostaffärer.

Lera är utmärkt för att bekämpa akne. 

Metod

  • landa pulveriserat grönt lera med ljummet vatten. Ha vatten gradvis efter att ha uppnått en textur som du kan sprida på huden.
  • nvänd verktyg av glas, trä eller keramik, undvik plast och metall.

Yoghurt och tea tree olja

Tack vare de två ingredienserna är denna mask 

Yoghurt återfuktar huden utan att göra det fet. Det innebär att normal hud inte torkar ut, medan den är uppfriskande på huden när det är varmt ute.

Å andra sidan har tea tree olja blivit mycket populär under de senaste decennierna tack vare dess förmåga att bekämpa alla möjliga infektioner.

  • För denna mask, använd 15 droppar eterisk tea tree olja till en tank med naturell yoghurt (utan socker, sötningsmedel eller färgmedel).

Öl och äggvita

Denna intressanta mask kombinerar egenskaperna hos två produkter, vilket är utmärkt för alla hudtyper. Speciellt för de som brukar få lite fett.

Öljätten hjälper oss att . Det är också rikt på mineraler som silikon. tt viktigt mineral för alla som vill ha en ung och fast hud.Metod

  • landa båda ingredienserna tills du får önskad konsistens.

I detta fall använder vi inte äggulan. Det är förresten en utmärkt ingrediens i en mask för torr hud.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar