5 Produkter som du aldrig ska använda ansikts

Din hud är den största organ du har och utsätts ständigt för många faktorer som kan påverka hälsan. Klimat, kost, fukt, levnadsvanor, skönhetsprodukter du använder och andra faktorer som kan ha en inverkan på huden både positivt och negativt , beroende på den vård du ger den.

De mest känsliga delarna av din hud är de i ansiktet och nacken. Dessa känsliga områden har större risk att drabbas av vissa hudrelaterade problem, eftersom vi gillar att applicera fler produkter här. Många dermatologer och estheticians tror att vissa produkter kan skada huden helt enkelt eftersom de kan orsaka en reaktion som kommer att torka ut, orsaka mer finnar och / eller andra hudproblem. edan listar vi 5 produkter som du aldrig ska använda på din hud om du vill att den ska se så bra ut som möjligt.

Vinäger

Många skönhetstips föreslår att du använder ättika för att bekämpa problem såsom acne och svamp, men det är faktiskt inte rekommenderas för användning på huden eftersom , särskilt om du har känslig hud, öppna sår, skärningar eller brännskador. Dessutom kan användningen av ättika direkt på huden öka torrheten. Vi rekommenderar därför att om du vill använda den här produkten på huden, blanda den med lika mycket vatten. Om du märker en brännande känsla när du applicerar vinägen, är det bäst att sluta använda det direkt. Denna produkt är inte den mest rekommenderade att använda som hudvård, så det är klokt att undvika det helt.

Vegetable smör

David Colbert, en estetisk hudläkare i ew York hävdar att användningen av vegetabiliska smör på din hud kan ha negativa effekter och därför helt enkelt inte bra hand om din hud . Det är sant att många hudvårdsprodukter innehåller olika typer av vegetabiliskt smör som ingredienser, för att lägga till näring och fukt. Men denna specialist tror att vegetabiliskt smör är för tungt för huden i ditt ansikte eftersom det blockerar porerna och ökar utseendet på akne.

Hårspray och schampo

tt gammalt trick är att använda hårspray på ansiktet för att göra sminken längre. Sanningen är att detta kan  på grund av det höga innehållet av lack och alkohol som inte är bra för huden. Samma händer med dem som använder schampo för att städa ansiktet; Dessa produkter innehåller kemiska ingredienser som inte är bra för huden och som orsakar irritation och torrhet.

etinol krämer

etinol presenteras som en bra anti-akne och antiagent ingrediens, men bör inte rekommenderas eftersom den är för stark för huden.  Dessutom har det visat sig att denna produkt orsakar rodnad i huden och kan till och med orsaka utslag.

en Vitamin

Det är sant att -vitamin är bra för din kropp, och många kosmetiska märken använder detta i sina produkter. Du bör dock undvika att använda oljan direkt på huden eftersom det kan . Dessutom har det rapporterats om olika reaktioner som brännande känslor, svullnad och / eller rödaktig hud vid användning av denna produkt.

ekommendationer

  • Kom ihåg att inte alla hudtyper reagerar på samma sätt med olika produkter. Det är därför som det är lämpligt att läsa rekommendationerna och / eller försöka applicera en liten mängd på ett område på kroppen för att kontrollera om reaktioner uppstår innan du börjar använda en produkt.
  • Innan du köper en ny produkt, se till att den inte innehåller alkohol eller andra kompositer som kan påverka din hud, till exempel retinol.
  • Det finns olika hudtyper, och det är viktigt att lära sig att identifiera vilken som är. Det är viktigt att kontrollera med en hudläkare för att ge dig tips och råd om de mest rekommenderade produkterna för din hudtyp.
  • Det finns många naturliga ingredienser som hjälper till att lägga till fukt och ta hand om din hud på ett effektivt och hälsosamt sätt. Om du vill undvika kemiska och dyra krämer som säljs i butikerna är naturliga produkter ett bra alternativ för hudvård. Med naturliga skönhetsbehandlingar är det också viktigt att lära sig vilka som passar dig genom att testa dem på förhand. På detta sätt kan du se till att de inte vill ha några negativa effekter på din hud.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar