5 Tips för glänsande hår

Vackert hår kan vara kort eller lång, tjock eller tunn, men något som allt vackert hår har skiner. tt ha ett mjukt glänsande hår gör att du ser frisk ut och lysande.

I dagens artikel kommer vi att dela några av de viktigaste sätten att utfodra håret och ge den rätt vård, vilket gör det mycket ljusare i några dagar.

orsta ditt hår dagligen för glänsande hår

Kanske sa din mormor dig när du borstar borde håret 100 gånger innan du lägger dig.

Idag låter rådet som början på ett äventyr, men det gamla ordspråket innehåller ett vetenskapligt faktum: när du borstar håret flera gånger kommer att försiktigt stimulera blodcirkulationen i hårbotten och fördela naturliga oljor du producerar något som ger fukt till håret från rötterna till spetsarna.

Du bör välja en för att få de hälsosamma resultaten eftersom det kommer att vara mer fördelaktigt för hårbotten och också känna dig bekvämare.

örja borsta från pannan till baksidan, och gör samma från nacken och uppåt. Detta ger en bekväm och avkopplande känsla.

tt borsta bara två minuter om dagen är tillräckligt och snart kommer du att märka de fantastiska resultaten.

Massiv hårbotten

Vi föreslog detta i föregående tips eftersom massera hårbotten är viktigt för att skina friskt hår.

Detta är också ett annat sätt att förbättra cirkulationen och stänga hårbotten djupt, eftersom det ofta är den som lider mest stress under dagen.

Tryck fingertopparna på båda händerna mot huvudet och flytta dem till små cirklar. Gör detta med ett ljust tryck.

örja runt pannan och rör sig långsamt tillbaka och ner till nacken.

Du kan göra detta när som helst under dagen, antingen när du känner lite spänd i ditt huvud, eller du kan bara ändra det när du normalt borstar håret varannan dag.

nvändning kokosolja

 • Vegetabiliska oljor kommer utan tvekan att bidra till (som också bara lovar kortsiktiga resultat)
 • Problemet med vegetabiliska oljor, är dock att de kan orsaka ditt hår ser fett eller misskött, tack vare dess höga innehåll av fett
 • lösningen är att använda kokosolja i stället eftersom trots sin fet konsistens, absorberas mycket lätt och det reglerar produktionen av talg naturligt
 • Du kan applicera den precis före eller efter att du tvättar ditt hår. nvänd den bara från mitten av håret ner till ändarna
 • nvänd en mycket liten mängd av
 • Sedan borsta håret så att oljan är jämnt

ening med vinäger

n annan finess du kan göra hemma är att nvänd ättika som en balsam.Vinäger kommer inte bara att ge glans och näring till ditt hår, det kommer också att 

 Låt det sitta en minut innan du skyller ut det.

Du behöver inte oroa dig för lukten av vinäger, eftersom det kommer att försvinna när håret torkar. Men om det verkligen stör dig, försök att lägga till några droppar av den eteriska oljan som är din favorit för mixen.

Ät hälsosamt fett

Glänsande hår är ett resultat av riktig näring. Fett är nyckeln till att uppnå detta resultat, men du bör bara äta bra typer av fetter, som är de som 

Vad är de?

 • Vegetabiliska oljor som har kallpressad, oliv, kokos, sesam, linfrö, vetegroddar, solros, etc.
 • ötter
 • Frön
 • avokado
 • äggula
 • Fish
 • atural yoghurt

 hälsosam hår förknippas med friska njurar, och när du dricker vatten, kommer det att bidra till att ge vård för ditt hår inifrån.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar