6 Krämer mot pigmentering i ansiktet

Missfärgade hudområden, åldersfläckar (melasma) och svarta prickar, som förekommer på kinderna, pannan och överläppen - men även i nacken. Sådan pigmente kan uppfattas som vanprydande och är ofta orsakad av graviditet, användningen av orala preventivmedel, hormonella förändringar, klimakteriet, eller överdriven solbad. Sådana pigmenteringar kan försvinna i sig, men de kan också visa sig vara svåra eller svår att avlägsna. Här får du 6 recept för effektiva krämer du kan göra hemma.

Hemmagjord mjölkpulverkräm

Som nämnts är pigmentfärgning en form av missfärgning i huden. Denna missfärgning kan vara svår att avlägsna över natten, men är inte omöjlig för att minska eller avlägsna. Den bästa kräm du faktiskt kan göra själv. Detta är ett utmärkt hjälpmedel för att återställa din naturliga hudton.

Ingredienser

 • 2 matskedar mjölkpulver
 • 20 droppar av väteperoxid
 • 2 droppar glycerol

Hur till

Lägg alla ingredienser i en lämplig skål och blanda tills du har en tjock kräm. pplicera på lämpliga områden och låt den vara på i 20 minuter. Skölj med kallt vatten i slutet. Också, alltid kom ihåg att använda solfaktorn.

Pleating lotion

Detta recept både lyser huden och tar bort döda hudceller (svarta fläckar). åda egenskaperna är utmärkta för att minska storleken på pigmentfläckar. Om du använder det varje dag kommer du snabbt se resultat.

Ingredienser

 • 2 matskedar citronsaft
 • 4 matskedar äpple piecetic
 • ca. 1 dl vatten
 • 1 gäng persilja

Hur man gör

Koka vattnet, sätt i persilja - och låt dra. Kallt, lägg sedan till äppelpaj och citronsaft. Silka blandningen och häll i en sprayflaska. pplicera lotion till de drabbade områdena varje kväll innan du går.

Juice av lök och vitlök

åde lök och vitlök innehåller övertygande egenskaper, vilket gör dem till utmärkt antiseptiska hjälpmedel. De kan lägga till mängder antioxidanter som kan förbättra huden, liksom ta bort svarta prickar och pigmentering.

Ingredienser

 • 4 vitlöksklyftor
 • 1 lök

Hur man gör

Pressa juice av lök och vitlök. landa saften och applicera de berörda hudområdena. Låt den vara på i 10 minuter. Skölj med varmt vatten. Upprepa några gånger i veckan.

nsiktsmask av citron och persilja

citron och persilja är två av hudens bästa vänner eftersom båda har förmågan att rengöra huden och avlägsna föroreningar. Om du vill minska pigmentering, svarta prickar och annan missfärgning - tveka inte att göra denna mask.

Ingredienser

 • 1 knippe persilja
 • Saft av 1 citron

Hur

Placera båda ingredienserna i en mixer. landa dem till en tjock grädde. pplicera masken och låt den stå på i 20 minuter före sköljning med varmt vatten.OS! Den här masken används bäst på kvällen då solutsläpp kan orsaka citronsyra att reagera - och göra pigmenteringen värre.

nsiktsmask av ägg och morot

Morot är rik på antioxidanter och andra näringsämnen som är nödvändiga för en fin och frisk hud. Denna mask kombinerar de goda egenskaperna hos moroten med ägg; vilket ger en kraftfull grädde som också minskar svarta prickar.

Ingredienser

 • 1 morot
 • 2 ägg

Hur till

iv morot och hålla i en mixer tillsammans med två ägg. landa till en puree och applicera grädden i ansiktet. Låt den stå i 30 minuter. Skölj med varmt vatten och upprepa tre gånger i veckan för bästa resultat.

Pepparrot och mjölkblandning

Pepparrot kan fungera som en blekmedel och avlägsna olika former av pigmentering i huden. 

Ingredienser

 • 1 matsked pepparrot
 • 0, 5 dl mjölk

Hur till

Lägg ingredienserna i en mixer och blanda till en kräm. pplicera på lämpliga områden och låt den vara på i 20 minuter. Skölj av med varmt vatten. För optimala resultat, applicera blandningen tre gånger i veckan i två månader.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar