6 Hem behandlingar för tidigt grått hår

n av de skönhetsproblem som påverkar de flesta män och kvinnor är tidigt grått hår. Även grått hår kommer att ske förr eller senare som ett tecken på åldrande, de flesta människor vill undvika att se nyanser av grått i håret redan på 30-talet till exempel.

Lyckligtvis finns det sätt att förhindra tidigt grått hår och minska utseendet på det. Även om vissa kommersiella behandlingar är utan tvekan effektiva, det finns stora naturliga alternativ till hårvård, utan att behöva oroa sig för eventuella biverkningar.

Vad är orsakerna till det tidiga gråhåret?

Gråt hår börjar hända när produktionen av ett pigment som heter melanin stannar. är åren går och vad vanor varje individ har, kommer produktionen av melanin att sakta ner och resultatet är grå hår.

The merican cademy of Dermatology har sagt att mer än hälften av världens befolkning i 45 år har grått hår, men att en av tre kvinnor kommer att fortsätta att utveckla mer av det. • Höga nivåer av stress
 • Genetiska faktorer
 • Om man har en dålig kost, särskilt när det finns en brist på vitamin 12
 • ohälsosamma vanor som rökning, överdriven alkoholkonsumtion och dopning, inklusive
 • Om dricka kaffe och äta kryddig mat
 • Om man har känslomässiga problem eller vanföreställningar

Hur att bekämpa tidigt grått hår naturligt?

Följande naturliga behandlingar kan minska eller förhindra tidig uppkomsten av grått hår, Det är viktigt att komma ihåg att du måste använda dessa behandlingar regelbundet eftersom resultaten inte är omedelbara.

lök

Lök har otaliga applikationer när det gäller hälsa och skönhet, tack vare sin höga näringsinnehållet. Lök kan appliceras direkt på hårbotten för att minska utseendet på grå hår.

I en studie vid University of radford (Storbritannien), fann de att lök innehåller ett enzym som kallas katalas, , som eliminerar väteperoxid byggs upp i hårsäckarna och får dem att förlora din färg. Dessutom kommer applicering av lök på håret också att stimulera sund tillväxt.

vokado

Denna fantastiska fuktgivande frukten är idealisk för att främja glänsande hår och förhindra för tidig åldrande. vokado innehåller mineraler, fettsyror och de regenerativa egenskaperna hos -vitamin för att förbättra ditt hårs hälsa.

För att få alla dessa fördelar, allt du behöver göra för att mosa massa- och tillämpa den som en mask för hår och hårbotten.

Henna

Henna är ett naturligt pulver som, när den används som ett hårfärgningsmedel, gör det möjligt att undvika att få de negativa biverkningarna av liknande kemiska produkter. Denna naturliga behandling har en rödaktig färg, men den kan kombineras med andra ingredienser för att uppnå olika toner.

landa henna med lite vatten och applicera denna massa på ditt hår. tt annat alternativ att få en mörkare solbränna på ditt hår är att blanda den med någon kokosnötolja.

Walnut Löv

Walnut lades är en alternativ behandling för att dölja grått hår och minska uppkomsten av dem naturligt, utan effekterna av kemiska produkter.

 ett naturligt färgämne som vanligen används i kosmetikindustrin. Förbered ett te med valnötblad och lämna det i 15 minuter innan du applicerar det på ditt hår.

Cream av salvia

Sage är en ört som innehåller naturliga färgämnen för att hjälpa dig att återställa din naturliga färg och minska uppkomsten av gråa hår. För att göra ditt hår lite mörkare och täcka för gråtoner, gör ett te med salviabladen. Koka dem i 30 minuter för att extrahera allt extrakt. pplicera detta på håret och upprepa tre gånger i veckan för bästa resultat.

osmarin

Denna ört har blivit mycket populär för hårvård, eftersom det stimulerar tillväxt och bevarar din naturliga hårfärg. osmarin innehåller höga halter av kaffioner och rosmarin syror, vilka är antioxidanter som naturligt bekämpar gråtoner. • 1/4 kopp rosmarin
 • 1/4 kopp salvia
 • 2 dl vatten (400 ml)Koka vatten och tillsätt örterna. innan du applicerar vätskan på håret och hårbotten.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar