6 Varningssignaler om fettlever

Vet du några tecken på fettförlust? Denna sjukdom kan orsakas av överdriven alkoholkonsumtion eller ett metaboliskt syndrom såsom diabetes eller hypertension uppträder. Fortsätt läsa för att lära dig de viktigaste symptomen på denna sjukdom.

Vad är fettleversjukdom?

är fett samlas in i leverns celler, lider vi av fet leversjukdom. I många fall fyller fettceller fett och "överför" överskottet till närliggande organ.

Vissa människor är mer benägna att denna sjukdom:

 • Medelålders kvinnor
 • Överviktiga människor
 • Patienter med diabetes eller 
 • Personer med vissa matvanor
 • Personer med alkoholberoende

Se även: 

Farosymboler med farliga sjukdomar

Den dåliga nyheten är att i de flesta fall fettfett sjukdom inte visar några symtom. Med andra ord, tills en riktig undersökning utförs, är det svårt att upptäcka sjukdomen. Det finns tre typer av undersökningar som hjälper din läkare att diagnostisera fettlever:

 • lodprov (bestämmer transaminaser)
 • Medicinsk ultraljud / sonogram i levern (ljusare och större lever, desto mer sannolikt är det att du har sjukdomen )
 • biopsi (testar omfattningen av sjukdomen)

vissa patienter upplever faktiskt symptom eller lider av vissa hälsoproblem som kan peka mot fettlever:

1. uksmärta

Obehag eller "svettande" känsla i mitten eller övre delen av buken kan indikera fet leversjukdom. Denna smärta kommer inte från någon verksamhet eller en viss typ av åtgärd. Det kan inträffa efter att du har ätit eftersom din mage expanderar och pressar mot den förstorade leveren.

2. bdominal svullnad

 (ansamling av vätska i bukhålan) till följd av leversjukdom och är en förekomst av fluid mellan bukhinnan visceral och peritoneum parietala . Tecknen på detta problem är abdominal distans, matsmältningsbesvär, ryggsmärta och andningssvårigheter. Det kan också leda till 

3. Matsmältningsbesvär

Om något du äter (oavsett om det är hälsosamt eller en liten mängd) gör ditt magbesvär eller orsakar illamående eller gaser, kan det vara en komplikation i levern. Människor som har fet lever, går ofta till doktorn och tror att de lider av matsmältningsbesvär, men inser att orsaken faktiskt är tjock leversjukdom.

4. Utmattning eller trötthet

 Detta händer när en viktig kropp kämpar med ett problem.Kroppen försöker skydda sig från situationen och kompenserar genom att pumpa mindre blod.

Det kan i detta fall leda till oförklarlig trötthet, koncentrationsproblem, förvirring, trötthet eller brist på energi. Personen kan också förlora intresse för aktiviteter de en gång deltog i, och i stället sova i flera timmar i sträckor.

5. Mörk urin

Vi kan upptäcka problem eller sjukdomar genom vår vår. Låt oss inte glömma att denna vätska transporterar toxiner och avfall. är det gäller fet leversjukdom kommer vätskan att få en mörkare färg än vanligt, vilket inte blir lättare under dagen (även om urinen vanligtvis är mörkare på morgonen blir den oftast ljusare som dagen fortsätter).

vföringen kan också införa ändringar: det kan vara vitare eller lerliknande med starkare lukt än normalt.

Missa inte: 

6. Hudförändringar

land olika farosignaler på fettsjukdom hittar vi gulsot. Det kännetecknas av gulaktig hud och slem på grund av ökade nivåer av bilirubin uppbyggd i vävnader. Det kan uppstå på grund av förstöring av röda blodkroppar eller på grund av komplikationer i gallblåsan. Föddsjukdomar orsakar andra hudförändringar som: missfärgad hals och armhålor, "blåsor" i blodkärlen i ansiktet, röda palmer eller blåsiga blodkärl på rygg-, bröst- eller axelområdena. Dessutom kan vita fläckar dyka upp under naglarna.

Kost- och fettsleversjukdom

är du har upptäckt farosignaler på fett sjukdom och sjukdomen har diagnostiserats, är nästa steg att starta korrekt behandling. Förutom den medicin som din läkare kan ordinera är det viktigt att följa en låg fetthalt och att träna. Vi rekommenderar följande:

1. Minska intaget av raffinerad mat

Denna livsmedelsgrupp innehåller mjöl och

vitsocker 2. Följ Medelhavsdieten

Medelhavsdieten är en av de hälsosammaste matvarorna eftersom den är baserad på mat som har låg fetthalt eller livsmedel som har friska fetter. Till exempel är olivolja en nyckelaktör i denna vackra livsstil.

3. Undvik alkohol

lkohol är en av leverns största fiender.

 4. Undvik vissa läkemedel

Kontakta din läkare för att få reda på vilka läkemedel som kan förvärra ditt tillstånd. Din läkare kommer förmodligen att rekommendera dig att sluta använda analgetika, östrogen och antiinflammatoriska läkemedel.

5. Övning

Övning är utmärkt för att hjälpa dig att må bättre och hjälpa din lever att fungera ordentligt.

Du kan gå en promenad i parken, gå på vandring med din hund, cykla eller simma; Välj din föredragna träningsmetod och utföra den minst tre gånger i veckan. 5 aturliga infusioner för att behandla fettsjukdomssjukdom

Visste du att du kan behandla fet leversjukdom med naturliga infusioner?Det är dock viktigt att du tar hänsyn till din läkares råd. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar