7 öVningar för att minska dubbelhaka

Idag kommer vi att prata om dubbelkedjan. Det kan vara ett relativt litet område av kroppen, men det slutar inte vara viktigt både estetiskt och medicinskt. nsamling av fett i detta område av kroppen är ointressant, men det kan också vara ett tecken på kardiometabola riskerna.

Förutom det fett som ackumuleras här kan det också se ut som en avslappnad eller hängande haka.  för en frisk, vacker och presentabel hakan. Om du är överviktig bör du ta några pounds eller prova lite övningar för att stärka nacke och ansikte. edan visar vi dig en rutin för att krympa din dubbla kedja.

Tungt tryck

Först börjar du sitta med ryggen rakt och axlarna lossnar. Sträck sedan nacken (vrid huvudet uppåt, som om du försöker se taket). är i detta läge trycker tungan mot gommen medan du böjer ner huvudet (försök att få hakan röra bröstet). Gör detta medan du håller tungan pressad mot gommen. Koppla av i tungan och återgå till startpositionen. 

Gäng och lutning

Denna övning kan utföras både när du sitter och stående. Stryk dina läppar så långt som möjligt (genom att göra hals och dra nacken). Så, samtidigt som du strammer dina muskler i nacken, böjer du huvudet för att få hakan i bröstet.

 vsluta för att återgå till startpositionen. Utför cirka 20 repetitioner varje dag.

"O"

I likhet med tidigare övningar,  Stram nacken tillbaka och stäng läpparna för att bilda en "O".

Håll dina läppar i denna position medan nacken förlängs i ca 20 sekunder. 

Kyssa taket

För denna övning, stå upp och låt dina axlar vara helt avslappnade. Ställ in nacken i denna position (vänd huvudet upp för att titta på taket).

u pekar du på dina läppar som om du försöker kyssa taket. Försök att sträcka dina läppar så långt som möjligt medan du känner musklerna i halsen och hakan blir svår.  Utför cirka 15 repetitioner av denna övning dagligen.

attkatter

attkatter kan göras sittande eller stående. Försök att justera ryggraden så mycket som möjligt, och flytta hakan från en axel till den andra. Skapa en halvcirkel vid förflyttning från ena axeln till nästa, genom att passera över bröstet.  Gör 10 repetitioner varje dag.

Till sidorna

bör Denna övning utföras i följande positioner: Sitt på golvet och placera en hand på golvet som ett stöd, 15 cm från höften. u, med vänster hand på toppen av ditt huvud, vila ditt högra öra på din axel medan du lätt trycker på handen.  Utför tre repetitioner dagligen.

Vocal Game

örja i stående position med ryggen rak. örja med att upprepa vokaler långsamt och tydligt med ditt munbrett gap. 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar