7 Matar som förhindrar håravfall

: Stress, användning av kemikalier, värme, hormonförändringar och mer. De många människor som kämpar med håravfall tror inte att kost kan vara en av anledningarna till detta problem. Diet kan också hjälpa till med lösningen. I den här artikeln kan du läsa om hur man  genom korrekt näring. Vi säger att livsmedel kan vara en av de främsta orsakerna bakom håravfall eftersom kropp får alla de näringsämnen den behöver för att fungera korrekt, maten vi äter. Håret är näring genom hårsäckarna . yckeln är att ha en kostrik rik på de viktiga näringsämnena som är spända för att hålla vårt hår friskt och vackert.

Om du lider av allvarlig håravfall är det bäst att du pratar med en läkare så att du kan ta reda på orsaken till detta problem . Oavsett orsaken till din håravfall, maten vi ska ta för oss här, främja hårväxt, behandla och förebygga håravfall och gör ditt hår mjukt som silke.

ntioxidanter

Frukt och grönsaker är den främsta källan till naturliga antioxidanter. Genom att lägga till dessa livsmedel till din kost förstärker du ditt hår och främjar hårväxten. Vi rekommenderar att du ökar ditt intag av dessa livsmedel, speciellt frukt och grönsaker som är rika på C-vitamin, som apelsiner, citroner, kiwi, broccoli och spenat. Dessa livsmedel är nyckeln till kollagenproduktion, vilket är en viktig komponent i hår och vävnad.

Olöslig fiber

Olöslig fiber finns i fullkornsprodukter som ris, vete, havre och råg. Fiber är viktigt för kroppens förmåga att reglera insulin, ett hormon som är nära associerat med män och skallighet . Hela spannmål innehåller också vitamin 6 och folsyra, vilket får hårsäckarna att få syre.

Gröna bladgrönsaker

Förutom att de innehåller många antioxidanter, är  Järn stimulerar och stärker hårväxten. Därför rekommenderar vi att du äter mycket av denna typ av mat, till exempel, löv, sprit, spenat, rädisor och arugula.

Zink

Zink är ett viktigt näringsämne som katalyserar viktiga kemiska reaktioner bland kroppens många olika enzymer . Huvuddragen hos håret är att zink bidrar till energi och proteinbildning. n av de bästa källorna till zink är kött, där du också får järn, proteiner och vitaminer 12 och 6. lla dessa är förknippade med förebyggande och behandling av håravfall. Zink existerar också i livsmedel som selleri, sparris, fikon, potatis och aubergine.

Livsmedel som innehåller folsyra och biotin

Dessa två substanser hjälper varandra att balansera den metaboliska aktiviteten vid hurtigdelende celler, hår, naglar och hud .iotin finns i livsmedel som bröd, korn, nötter, ärter och bananer. Folsyra finns i nötkött, kalkon, kikärter och i bönor som kikärter och svarta bönor.

Vitamin

rist på vitamin kan också leda till håravfall. Detta vitamin är ansvarigt för att förhindra att talgkörtlarna blockerar eller torkar ut. Sebaceous körtlar håller hårsäckarna fuktiga och förhindrar dermetisk håravfall. -vitamin hjälper också till att ge syre till hårcellerna och att vitaminet stärker håret och bidrar till hårväxten . Lägg till mat som ägg, grönsaker, fiskolja, solros och oliver i din kost. Dessa kan hjälpa dig att hämta mer vitamin .

Vatten

Vatten är en mycket hälsosam och prisvärd drink. Vatten är också viktigt för att hålla håret starkt och friskt.  Överskrid inte användningen av läsk, energidrycker och alkohol.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar