7 Typer av livsmedel som kan öka eller orsaka celluliter

Du har säkert hört talas om hemlagad åtgärder för att behandla och minska celluliter, men du kanske inte vet att  och göra dem mer synliga. Kanske är det därför anledningen till att naturliga behandlingar eller krämer inte ger dig de resultat du vill ha. I den här artikeln kan du lära dig mer om vilka typer av livsmedel som kan öka utseendet på celluliter.

Vad kan öka eller orsaka celluliter?

Cellulit är ett problem som de flesta kvinnor upplever och som uppstår på låren och i halsens muskler i synnerhet. 

Förutom att undvika snäva byxor och sitta tyst i flera timmar i sträck under dagen, är det bra att också undvika dessa typer av livsmedel.

Godis

Ja, vi vet att de är utsökta och du kan inte leva utan. Men för att uppnå en tät och jämn hud bör du sänka intaget av godis så mycket som möjligt, särskilt de industriprodukter som finns tillgängliga på marknaden. Godis ökar mängden fett i kroppen och förvärrar problemen med celluliter. Kakor, pannkakor, choklad och godis är läckra, men de innehåller också mycket transfett, vilket orsakar mest inflammation.

. Detta förvandlas inte till energi, men ackumuleras i olika delar av kroppen, särskilt i benen, på höfterna och på magen. yt ut med stevia, orefinerat socker eller annan sötning. Ät lite mörk choklad när du vill ha något sött.

Fett

Maten du äter idag är full av ohälsosamt fett. Hamburgare, pizza, stekt mat, korv, pommes frites och andra livsmedel som säljs i snabbmatsrestauranger är kroppens värsta fiende, och även för din hud. Denna mat orsakar ackumulering av fett som senare framträder som fula stötar på låren och sitsmusklerna. Undvik mejeriprodukter (inte lätta produkter) som främst är smör, grädde och margarin.

Fried mat, inklusive de som vi gör hemma, bör också minskas med alla produkter du köper i affären och innehåller transfett. För kvinnor som vill minska celluliter bör de inte äta rött kött eller produkter som salami, skinka, korv, bacon och chorizo.

Salt

atrium (eller någon mat som innehåller något av detta) är av olika anledningar en fiende av din hälsa. n av huvudorsakerna är att det orsakar vätskeretention, vilket ger ett perfekt tillstånd för förekomst av celluliter. Vi rekommenderar att du inte konsumerar mer än 1, 5 gram salt per dag.

Försök att undvika för mycket salt när du lagar mat; nvänd också örter som livsmedelstillsats.Lägg inte saltbusken på bordet ; vilket undviker frestelsen att ha mer salt på maten. Välj också havssalt eller Himalayasalt istället för vanligt bordsalt. Minska ditt intag av salta snacks och även vissa typer av ost.

Drycker

Dessa drycker är inte bra varken för hudens hälsa eller allmänhet. Kolsyrade drycker, särskilt koks varianter, innehåller mycket socker och även kemiska ingredienser. . Du borde alltid dricka vatten. Om du tror att det blir tråkigt eller inte van vid det, väljer naturliga juicer eller kalla infusioner görs med örter.

Kaffe

Den viktigaste ingrediensen i kaffe (koffein, som också återfinns i kolsyrade drycker) kan skada din hud. Men var försiktig Detta händer när du dricker det som ett te. ftersom du kan skapa ett botemedel hemma med kaffesump och olivolja som exfolierar huden och minskar celluliter. Vi rekommenderar att dricka 2-3 koppar en maximal neutral kaffe varje dag, med bara lite socker, mjölk eller grädde.

affinerad mjöl

affinerad mjöl; den vita varianten. Detta förekommer i de flesta av den mat du äter varje dag. röd, kex, ris och pasta som fullkorn är dåligt val om du vill minska celluliter. Detta beror på att dessa produkter innehåller stora mängder jäst som är svår att bränna.  (eller hälften av hela och halva med regelbunden mjöl). Om du köper bröd: köp den grova sorten med frön.

dressingar och såser

majonnäs och senap och kryddig förband och tomatsås, vilket kaos för huden och kan orsaka celluliter. , och även minska intaget av dessa förband och såser, särskilt de som du köper i affären.

Istället för att köpa färdig tomatsås, du kan till exempel välja att göra din egen pasta sås med naturliga tomater. Inte förrän set majonnäs till allt du äter, men om du gillar det väl, kan du försöka göra din egen med ägg och citronsaft (i recept, användning av citron hjälper dig inte "behöver" majonnäs så mycket). Du kan också hitta senapsfrön i hälsokostbutiker för att skapa din egen variation.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar