8 Tips för friskare, vackrare hår

Ditt hår är en levande förlängning av sig själv, som bärs av blodet och vårdas av matsmältningssystemet.  och är sammansatt av keratin, proteiner, kiseldioxid och oljor. ortsett från att vi vill vackert hår av estetiska skäl, har faktiskt håret en biologisk funktion som stabiliserar kroppen och som ett sinnesorgan.

För att uppnå en  ständigt måste ta hand om och vårda det, eftersom det tyvärr är utsatta för ett stort antal faktorer som båda kämpar på den och skada den. Men det finns lyckligtvis många enkla och naturliga sätt att förbättra hår hälsa, förutom att göra det både vackert, mjukt och glansigt. I den här artikeln kan du 

Hårpleietips för vackert hår

De flesta av oss oroar oss mest om hår hygien, tvätta den regelbundet och ge det en bra runda hårborste. Men du kanske inte har känt till de andra dagliga rutiner som du kan utföra för att lägga håret fukt och gör det hälsosammare. I denna artikel kommer vi att visa dig här:

Kamma håret varje dag

, vilket bidrar till frisk hårväxt. Vill du uppnå en jämnare, längre hår, är det dags att bli vän hårborste och kamma, och kamma håret två till tre gånger per dag.

Skölj med kallt vatten

nvända varmvatten i duschen faktiskt gör hårbotten känsligare, och få håret att verka torrare och mer stripig. Kallt vatten är dock mycket bra för håret, eftersom det stänger igen rötterna i hårsäckarna, vilket ger en mer glänsande och mjuk hårman. Vi gillar att säga naturligtvis inte att håret bör resultera i isvatten, men du gör det till en vana att duscha med måttlig kallt eller ljummet vatten kommer snabbt att märka en skillnad.

Undvik överdriven exponering för värme

regelbunden exponering för hög värme får hårbotten att torka ut, och som ett resultat  egelbunden användning av de locktänger, hårtorkar och pincetter gör också håret starkare och leder till dela ändar och långsammare hårväxt. För att förhindra denna skada på håret, är det därför bäst att undvika dessa produkter helt och hållet, men du måste använda dem, bör du se till att använda en bra fuktgivande botemedel både hår och hårbotten.

Var försiktig när du tar bort trassel

härva är ett mycket vanligt problem för dem med långt hår, och de är ofta värre om du inte använder bra hårprodukter. Vissa människor försöker att borsta eller kamma ut dem snabbt, men detta är inte en bra idé eftersom hårstråna lättare raster på detta sätt.llt du uppnår med detta är bara ett mer skadat hår. tt bra knep är emellertid att sprida lite jojoba eller kokosnötolja på kolven, låt det fungera ett par minuter och lösa sedan den irriterande flogan.

nvisa tänder ofta

Hårens senor blir lite svagare och torkar över tiden, vilket gör att håret ser mindre frisk ut och glänsande. xperter rekommenderar att du borstar tipsen minst en gång i månaden för att främja ett hälsosammare och vackert hår.

Ha en hälsosam kost

Din kost spelar en viktig roll i vackert hår eftersom näringsämnena som finns i maten du äter är också viktiga för hårväxt och förökning. n av de mest grundläggande stegen i rätt riktning är att öka intaget av frukter, grönsaker, nötter, mejeriprodukter och fisk samt att ha tillräckligt med vatten under hela dagen.

ehandlingar för friska och vackra hår

I kombination med din dagliga rutin för att hålla håret mjukt och vackert  Det finns otaliga masker, balsam, schampon och andra produkter att välja mellan, men här är de bästa rekommendationerna - ett för torrt hår och ett för kombinationshår.

Mask av ägg och avokado

vokado är känt för sina många hälsofördelar, särskilt för hår och hud, eftersom det är rikt på näringsämnen och eteriska oljor. Vid denna behandling har vi kombinerat avokado med ägg för att göra en effektiv mask för håret.  • 1 mogen avokado
  • 1 äggula
  • 1 matsked olivoljaMos avokado köttet i en skål, och sedan lägga till äggulan och oljan. landa alla ingredienserna väl och applicera masken på håret. Låt det fungera i 20-30 minuter innan det spolas ut. Denna botemedel är idealisk för torrt hår och kan användas två gånger i månaden.

anan och citronmask

Den här enkla hårmaskan lägger fukt på håret medan det rengörs noggrant och bekämpar hårskador.  • 1 mogen banan
  • citronsaft
  • 1 matsked solrosoljaMos banan med en gaffel och rör i citronsaft och solrosolja. landa väl tills du uppnår en tjock pasta och applicera sedan i fuktigt hår. Låt masken fungera i 20-30 minuter.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar