Kan streckmärken tas bort?

är huden sträcks mycket, kan detta resultera i fläckar, linjer eller ränder, vanligtvis OS purpurfärgad. Dessa kallas streckmärken. är streckmarkeringar visas för första gången börjar de som mycket intensivt färgade fläckar eller linjer, men blir över tiden svagare i färg. Texturerna och egenskaperna är emellertid likadana och är inte svagare.

ristningar ofta visas på muskler, skinkor, armar (vanligtvis runt armhålan), den mage och bröst.  Men om du är bortskämd av dessa märken, finns det något sätt att bli av med dem? Måste läsa för att räkna ut det!

Orsaker

Innan du försöker ta bort hudbristningar, är det första steget för att avgöra vad som är anledningen till att de förekommer:

  • Graviditet
  • Snabb viktökning eller viktminskning
  • Långvarig användning av kortikosteroider
  • Snabb tillväxt, i synnerhet i tonårs
  • ökning av muskelmassa, särskilt i armar och ben
  • Ärftliga sjukdomar, såsom Marfans syndrom, hlers-Danlos syndrom
  • Långvarig användning av steroider

ehandling av bristningar

Låt Ta en titt på olika sätt att behandla streckmärken. relativt ny bristningar kan behandlas med en kräm som kallas tretinoin, som hjälper återuppbygga kollagen och kan hjälpa till att hålla huden frisk. Observera att denna kräm endast kan användas under de första sex veckorna efter det att streckmärken har börjat utvecklas. Om du är gravid, använd inte detta alternativ eftersom effekterna av tretinoin på ditt foster fortfarande är okända.

Laserterapi stimulerar tillväxten av kollagen och elastin, och kan hjälpa till att minska synligheten hos streckkännetecken medan det fortfarande är relativt nytt. Dessa hög intensitet, inte lyspulserende behandling påverkar inte de yttersta hudlagren, men orsakar andra sidan avsiktliga och kontrollerade skador kromatofor (pigment), som är belägen i dermis (den karførende bindväv i huden placerad under epidermis).

Det här är alternativen för äldre sträckmärken. Microdermabrasion återupplivar huden genom att lägga till små kristaller och skapar ytterligare ett skikt. Detta påverkar endast det yttre skiktet på huden och främjar tillväxten av nya hudytor.

xcimerlasrar främjar utvecklingen av melanin i sträckmärkena som hjälper till att balansera hudens färg. n typ av behandling som fungerar för både gamla och nya sträckmärken är en kemisk skal med glykolsyra. Läkaren ska först rengöra området som ska behandlas och applicera sedan en kemisk lösning som avsiktligt kommer att skada huden och främja tillväxten av ny hud.

 Krämen bibehåller fukt i huden och kan till och med jämn hudton. Slutligen hävdar de att de får de bästa resultaten när man använder dessa krämer, medan andra ser liten eller ingen skillnad. ndra vanliga aktuella behandlingar inkluderar ricinolja, olivolja, fruktsyror, tångförpackningar och andra medicinska växter.

Du kan minska hudkänslor med krämer och andra faktorer, och plastikkirurgi kan i viss utsträckning få dem att försvinna. 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar