Täcka grått hår med dessa hem courses

De vita eller ljusare håren som uppträder på män och kvinnor efter 40 års ålder är inte särskilt "trevliga". För många människor betyder  att bli gammal. Om du hittar ditt första gråhår, läs den här artikeln för att upptäcka några av de bästa sätten att minska synligheten hos ditt hår.

Vad orsakar gråhårets utseende?

De är ett tydligt tecken på åldrande, även om vissa yngre människor får grått hår innan de fyllt 35. D  och Liksom med rynkor letar man efter sätt att undvika eller täcka dem. Medan grått hår är oundvikligt, är det möjligt att skjuta upp sitt utseende med hemmet eller att täcka det med naturliga färgämnen.

Tid är den främsta anledningen till att håret blir vitt. Åldern vid vilken de första gråa håren dyker upp beror på de gener som ärvade från sin mamma. Om din mamma till exempel hade många gråhår i tidig ålder, kommer du troligtvis också att ha grå hår vid 40 års ålder (eller tidigare). nledningen är bristen på melanin, ett naturligt pigment som ger håret sin färg. Faktorer som stress eller ohälsosam livsstil kan bidra till utseendet av mer grå än vad du normalt skulle ha. Det har sagts att stor konsumtion av raffinerat mjöl och socker är en annan anledning, även om den inte har blivit fullständigt verifierad.

Gråt hår är vanligare hos kvinnor än hos män, och det förekommer oftast tidigare hos kvinnor än män. De flesta täcker det på ett eller annat sätt.

ssistenter för att avslöja den grå färgen

Tack vare dessa hemläkemedel kan du förbättra ditt hårs utseende medan du slimmar ner hårfärgen. De hjälper också att fukt och stärka håret. Om du får grått hår tidigt spelar ärftlighet den största rollen (som nämnts ovan), men brist på jod eller koppar kan också vara en del av problemet. Ät mer nötter, helkorn, baljväxter, avokado och ärter. Minska alkoholintaget och sluta röka. De bästa hemmet botemedel för att undvika grått hår är:

Salvie

Denna ört rekommenderas för dem med brunt hår. Sage har många egenskaper och olika användningsområden. Gör en infusion av en handfull salviabladen med en annan svart te i en halv liter kokande vatten. Låt det svalna och använd det för att skölja håret.

osmarin

Om du har mörkt hår kommer du att dra nytta av en infusion av rosmarin för att hålla den grå i sjön. Gör ett te med fyra matskedar av rosmarin i en halv liter vatten. Detta är också bra för att förstärka rötterna och förbättra hårbotten. nvänd en sprayflaska för att täcka hela håret.fter några dagliga applikationer kommer håret att se mörkare ut.

Kamille och gurkmeja

Dessa två örter är för blont hår. Om man gör en infusion av båda, kommer de att ge håret en guldglans som täcker grått hår.  Om du vill ge ditt hår en honungsfärg, lägg till två matskedar gurkmeja pulver.

vokado och rgan eller Kokosolja

Dessa tre är dina vänner när det kommer att sakta ner gråhårets utbrott. Dessutom är deras oljor naturligt fuktgivande. landa dessa tre ingredienser tillsammans i en mask för håret. pplicera masken och täck med en varm handduk. Låt sitta i 20 minuter och skölj det med varmt vatten.

Magnolia

Magnolia te är perfekt för att dölja gråskala. landa bara en matsked i en kopp varmt vatten. är det är kylt,  Det gör gråtonerna mörkare och ger ditt hår en jämnare ton.

Home Cures för att dölja grå hår

Förutom de naturliga hjälpmedel ovan kan du dra nytta av dessa recept som använder lättanvända ingredienser eller redan i ditt hem.

Ägg, nötter och rosmarin

Du behöver 2 valnötter, 5 krossade valnötter, 1 äggskal och en handfull rosmarin. landa allt till mycket för att använda som en mask. pplicera och låt det fungera en timme och skölj sedan mycket vatten. Upprepa en gång i veckan.

osemary och salvie

Du behöver tre matskedar av var och en av dessa örter (färska är bättre) och en kopp kokande vatten.  är det är coolt, tryck på det och använd det som en sista sköljning för håret. Skölj inte med vatten.

Henna och citronsaft

De enda ingredienserna är tre matskedar av pulveriserad henna och en matsked citronsaft. landa bra så att du gör en jämn massa. pplicera och belägg håret med plast.  Henna kommer att ge håret en rödaktig ton om processen upprepas flera gånger.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar