Skapa din egen hårborttagning vax hemma

Idag finns det många hårborttagningsmetoder som låter dig bli av med ovälkomna hår på vissa ställen i kroppen. Hårborttagningslotioner, vaxer, rakapparater, lasrar och många andra alternativ har blivit populära sätt att bli av med oönskade hår. Men dessa metoder är ofta mycket dyra och kan irritera huden, varför många hade föredragit ett annat val. 

Hårborttagning med socker

Hårborttagning med socker är en känd teknik som har blivit mycket populär de senaste åren. Detta är en gammal Mellanöstern teknik och har genom åren spridit sig över hela världen.

n av anledningarna till att socker vax har blivit så populärt är att du använder bara naturliga ingredienser och, förutom att ta bort hår, du också få mjukare hud. Dessutom har många som har provat denna metod sagt att det är mindre smärtsamt än andra metoder och det är mycket överkomligt.

Hur kan jag göra hårborttagning vax från socker hemma?

tt göra ett vax av socker hemma är en ganska enkel process, och bäst av allt är att det tar mycket kort tid. Med den färdiga produkten kan ta bort hår från ben, armhålor, ögonbryn och en annan mycket känsliga och personliga område som bör behandlas med försiktighet.  • 2 koppar socker
  • 3 matskedar citronsaft
  • 3 matskedar vattenFörberedelserna för denna vuxen mycket liknande process för att skapa sirap. Den enda skillnaden är att det inte borde vara för tjockt. Tillsätt de 3 ingredienserna i en kastrull och värm över medium värme tills blandningen börjar koka (rör hela tiden). Så snart det börjar koka, sänk värmen och låt den stå i några minuter tills den har önskad konsistens.

Om du vill veta om din vuxen är redo eller inte, ta en titt på färgen: Om den är guldbrun är den perfekt. Om du kokar det för länge kan sockret brinna, så se till att blandningen inte är för mörk. Så snart det är klart lägger du blandningen på en sval plats, men det kan inte vara för kallt eftersom det kommer att styva.

Om blandningen har en klibbig konsistens är den redo att användas.

Hur använder jag vuxen?

Innan smörja vuxna är mycket . Du kan också lägga lite mandelolja på händerna så att vuxen inte blir så fast. är du är färdig, använd vuxen i motsatt riktning mot hur håret växer, tryck ner och riva av för att ta bort håret.

esultatet är en mjuk, slät och hårlös hud. 

Vilka är fördelarna med att göra mitt eget hårborttagningsvax?

Även om hårborttagningsprodukter med bivax är en erkänd och effektiv teknik, erbjuder sockerrör en mängd fördelar som bivax inte ger dig.

  • ftersom vuxen appliceras vid rumstemperatur finns det ingen chans att bränna dig.
  • Det orsakar inte allergiska reaktioner eller hudirritation.
  • Det minskar risken för ingrown hår, vilket är en av orsakerna till irriterande cyster på huden.
  • ekommenderas speciellt för kvinnor med känslig hud.
  • Det klarar inte helt i huden och är mycket lätt att tvätta med vatten.
  • De flesta har dessa ingredienser i skåpet hemma, så det är mycket ekonomiskt.
  • Det krävs ingen användning av kemikalier eller komponenter som irriterar huden och orsakar oönskade reaktioner.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar