Sova du inte på grund av snarkning från en partner?

Ljudet som kommer från snarkning är gjord av ett litet blockage som hindrar oss att andas ordentligt genom munnen och näsan. Snarkning anses inte som en sjukdom i sig, och brukar inte vara hälsofarlig, men det kan göra att du sover sämre och vara ett tecken på underliggande problem i kroppen.

Om snarkning håller dig vaken på natten och förhindrar att du får resten du behöver, söker du förmodligen en bot. Även om detta är mycket vanligt kan det orsaka mycket stress mellan familjer och par. I denna artikel kommer vi därför att dela de bästa tipsen för att behandla och förebygga snarkning som håller dig, din partner eller familj vaken.

ekommendationer för att förebygga och minska snarkning

  • Saker att undvika innan sängtid: lkohol, medicin, kaffe och tung mat. Om du får något av dessa innan du går, är du mer sannolikt att snarka och snarkning kan bli värre. lkohol orsakar snarkning, eftersom det gör nackmusklerna mer avslappnade än vanligt. Stora måltider på kvällen, speciellt om de är rika på kalorier, kan blockera andningsorganen och utvisa mittgolvet, vilket leder till snarkning.
  • Tvätta sängen regelbundet. Om du använder samma sängkläder under lång tid kan detta skapa en perfekt miljö för kvalster och andra allergiframkallande organismer. Detta orsakar luftvägsblockering även för dem som inte har allergier och andnöd leder till snarkning.
  • Sova på sidan. tt snarka mindre är det bäst att sova på sidan. är du sova på ryggen, vila tungan mot gommen och halsen, vilket gör det svårare att andas. Du kan lära dig att sova på sidan genom att placera en tennisboll bakom ryggen, vilket gör det obekväma att ligga ovanpå den.
  • ehandling av allergier . Om du lider av allergier eller känner dig tätt kan det vara en orsak till snarkning. För att underlätta allergier och snarkning kanske du vill ta antihistaminer eller näspray före sänggåendet. Se till att du alltid följer läkarens instruktioner när du tar mediciner och undviker långvarig användning.
  • Undvik övervikt. åde övervikt och viktökning kan leda till snarkning. Detta sker när kroppens vikt pressar mot luftvägarna och gör det svårare att andas. Om du är överviktig, försök gå ner några pund för att undvika snarkning och förbättra din allmänna hälsa.
  • nvänd extra kuddar. Om huvudet är högre, hjälper det att hålla andningsvägarna öppna och undvika snarkning.

Hemmagjorda lösningar för snarkning

Förutom rådgivning ovan, överväga följande hemlagade medel för snarkning.

Gurgling av mint

Mynt kan vara mycket effektivt för behandling av snarkning på grund av förkylningar eller allergier .Ha en droppe eterisk mintolja i ett glas kallt vatten och gurgla på vägen.

Olivolja och vinrutt

Denna enkla åtgärd kommer att rensa luftvägarna och förhindra den irriterande snarkningen . iv 50 gram ättika innan du lagrar den på en mörk flaska med olivolja. Låt blandningen vara i 14 dagar och gnid den på näsan, nacken och halsen varje natt före sänggåendet.

Citron och honung

Citronsaft och honung är utmärkta för att förebygga och behandla snarkning, eftersom de blir av med slem i luftvägarna och gör det lättare att andas. Förbered detta genom att trycka på en ny citron och blanda med 3 matskedar honung. landa väl och ta detta före sänggåendet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar