Förlorar du ögonbryn och ögonfransar?

. Vi har alla haft tider när vi en dag har sett spegeln och plötsligt upptäckt en förlust av ögonbryn eller ögonfransar. Som du vet är det särskilt attraktivt att ha vackra, välformade ögonbryn i våra dagar.

Men vad gör du om du redan förlorar din? Det kan finnas olika anledningar för att förlora . Vi kommer tillbaka till det här efteråt. Men du kan vara säker på att det i de flesta fall är tillfälligt och vid kan allt ske. Var medveten om vad du behöver göra.

1. Vad är håravfall i fransar och ögonbryn?

Som vi redan har nämnt är förlusten av fransar eller browar nästan alltid temporärt. Det är dock viktigt att bestämma orsaken så att man kan initiera korrekt behandling. Låt oss titta på några av de faktorer som kan orsaka detta problem:

Stress

Det finns tillfällen då du känner dig mer stressad än vanligt. , cortisolnivån i kroppen går upp och ner och det påverkar kroppens funktioner. Det är vanligt att uppleva den irriterande förlusten av fransar och ögonbryn.

ksem eller dermatit

Vid eksem är det omedelbart lite allvarligare och kan krävas av en hudläkare. ksem är en sjukdom som vanligtvis orsakar kronisk rodnad, klåda och obehag. Det påverkar ofta öregionen och resulterar i Följ de råd som du fått av din läkare: ksem ska behandlas med rätt läkemedel. Detta kommer också att stoppa irriterande håravfall.

Ta hand om hårborttagning

aturligtvis talar vi om blöja och vaxning av ögonbrynen. Ibland när du drar ut håret med rötterna, kan det ta längre tid än normalt att växa tillbaka. Det kan ta upp till två veckor innan du ser håret igen. . Du bör också komma ihåg att håret bara kan växa tillbaka ett begränsat antal gånger innan de försvinner för alltid. Om du stänger dina ögonbryn för mycket, kan du sluta förlora dem.

Vissa mediciner

ågra kan till exempel orsaka håravfall från fransarna och ögonbrynen. Om du har några frågor om biverkningarna av det läkemedel du tar, tala med din läkare. Det kommer att vara värt det.

Förändringar i ämnesomsättning

är du blir äldre, förändras din metabolism. Det saktar ner och det blir lättare att lida av obalanser som kan leda till håravfall. Hårfolliklarna får mindre stimulans och hårväxten är långsammare. Ögonfransar, till exempel, tenderar att falla snabbare än du kan ersätta dem.

2. Hur kan du behandla håravfall i ögonbrynen och ögonfransarna?

ehandling av ögonbryn

 • . I vilka livsmedel finns det här? Kolla in följande:

Malt extrakt

gg

Turkiet

Morötter

roccoli

lök

Peach

Paprika

 • : åda kan användas och lätt att få. Du hittar den i hälsokostaffären och i vanliga livsmedelsbutiker. llt du behöver göra är att fukta en bomullsplatta med oljan och massera den i ögonbrynen varje morgon och kväll. Om du gör det varje dag, kommer det att stimulera tillväxten av ögonbrynen.

ehandling av ögonfransar

 • : Du kan göra detta innan du går till sängs. Fuktar bara en bomullsplatta med lite olivolja och fuktar ögonfransarna med detta. Det är enkelt!
 • : är du kommer hem på kvällen ska du först och främst avlägsna alla rester av mascara och annan smink. Sedan masserar du lite petroleumgel. Detta kommer att stimulera tillväxten av längre och tjockare ögonfransar.
 • : Vad händer om vi gör en liten camillete? Uppdateras med följande steg:.

Ingredienser

 • 1 påse kamomill eller 20 gram av torkad ört
 • 1/2 kopp vatten (100 ml)

Framställning

Koka vatten och tillsätt kamomill i Let sjuda i 15 minuter. Låt det svalna en stund medan tånen fortfarande blir varm när du har den på dina ögonfransar. Fuktar en bomullspanna med tå och sveper den över ögonfransarna. Gör det varje natt efter att du har tagit bort sminken.

 • : Som ni redan vet, ricinolja utmärkt när man ska behandla håravfall i denna del av kroppen. Det stimulerar tillväxten av nytt hår. llt du behöver göra är att följa den här enkla ritualen: Varje kväll torkar du en bomullsplatta med några droppar laxolja. Smörj omsorgsfullt noga med detta. fter några veckor ser du det stora resultatet!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar