Effektivt avlägsnande av förhårdnader

. Problemet uppstår när fötterna och händerna utsätts för överdriven tryck och friktion. Detta initierar en mekanism där huden försöker skydda sig från bildandet av blåsor som kan bli inflammerade. I början skadar hård hud ofta inte. Men med tiden, kan det vara smärtsamt och det kan vara svårt att gå eller utföra andra dagliga aktiviteter

Många gör misstaget att försöka slita eller skära av den hårda huden. Detta görs ofta för att minska den skuggiga bildningen av tjock och torr hud. Detta kan dock vara mycket ont och öppnar sig för infektioner, vilket kan göra det allvarligare. v denna anledning är det viktigt att vi letar efter andra alternativ för att ta bort hård hud. Dessutom är det viktigt att ha tålamod under avvecklingen

Även om det finns många hem behandlingar som kan ta bort förhårdnader, är det viktigt att personer med diabetes eller andra tillstånd som hämmar blodcirkulationen söka råd från din läkare. Människor som inte har sådana utmaningar 

Tips för att förebygga och ta bort förhårdnader

  • Det första du behöver göra för att förebygga och eliminera Hård hud ska ersätta alla skor som kan orsaka problemet. . Om sådana skor inte byts ut, blir det svårt att helt eliminera hård hud. Du ska i möjligaste mån bära bekväma skor med bra ventilation. 
  • Håll fötterna rent och torra hela tiden. Om du är en av dem som kämpar med fötter som svettas mycket, bör du komma ihåg att bära antiperspirant och strumpor.
  •  efter en tröttsam dag. Lämna fötterna i vattnet i tio minuter och märk hur du slappnar av.

aturlig behandling som tar bort förhårdnader

Pimpsten

behandling med sina ben i varmt vatten i 20 minuter. nvänd sedan en pimpsten för att skrapa hård hud. Flytta stenen från sida till sida över hård hud.

engör din sten och fötter regelbundet så att du tar bort rester som piller upp när du repar den hårda huden. Fil så länge som nödvändigt och tills du når hudens yta. Men var försiktig så att du inte kliar på den fräscha huden . är dina fötter är rosa och du kan se skillnad på hård hud, kan du sluta behandlingen.

ehandling med vitlök och citron

Denna behandling med citron och vitlök, hjälper till att avlägsna döda hudceller som har ackumulerats i den hårda huden. 

Det enda du behöver göra är att blanda en tesked av torkad kamomill med saften av en citron och en klyfta krossad vitlök. Tillsätt blandningen till det aktuella området. Låt det stå i 20 minuter innan du tar bort det med varmt vatten.

atron

atron är både ekonomiskt och lätt att få. Det är därför 

Du löser helt enkelt tre matskedar bakpulver i varmt vatten. Sätt fötterna i vattnet och slappna av i trettio minuter.

ehandling med lök, citron och salt

Denna behandling kan bidra till att undanröja bakterier och döda hudceller som kan finnas på den hårda huden . Citron och lök bidrar till en djup rensning av huden, vilket gör det mjukare. Saltet bidrar med naturlig peeling.

Du skär bara en skiva av löken och lägg den på hård hud. Sedan lägger du till några droppar citronsaft och salt. Täck det hela med en dressing och lämna den över natten. Upprepa behandlingen varje natt.

ehandling av tomat

tt annat sätt att mjuka upp och ta bort hård hud är att använda tomatfunktioner. 

Du behöver bara ta tomatkött från tomat och lägg till det direkt på det området. fteråt, täck med en dressing och låt det sitta hela natten. Upprepa behandlingen varje dag, strax före sänggåendet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar