Ansiktstvätt - 7 Vanliga misstag

nsiktsvask är vanligtvis den enklaste delen av din skönhetsrutin. . Du måste komma ihåg att vissa åtgärder kan fungera mot deras syfte och orsaka problem för ditt  .

Glöm inte att regionen är en av de mest känsliga områdena och att den ska behandlas med försiktighet. Var medveten om vad du gör och ändra vanor som kan orsaka problem.

Idag kommer vi att förklara vad de är.

1. Tvätta inte händerna innan du tvätta ansiktet.

Detta är ett mycket vanligt misstag: Tvätta inte dina händer precis innan du tvätta ansiktet. Faktum är att många människor inte ser avsikt att tvätta händerna innan de tvättar sitt ansikte, särskilt om de använder samma rengöringsmedel.

. nledningen är att händerna fortfarande är utsatta för bakterier eftersom de påverkar så många ytor.

Vissa ansiktsvaskprodukter är inte avsedda för att avlägsna dessa orenheter, och om du använder dessa produkter utan att tvätta händerna kan du förorena andra områden.

2. nvändning av samma produkt i flera år

Du har definitivt en favorit skönhetsprodukt. Kanske gillar du det eftersom det är friskt, det luktar gott och gör din hud mjuk. Men världen runt dig kommer inte att förbli densamma, och dina produkter kommer att förändras av klimatet.Den fukt och värme i 

Ta reda på vilka rengöringsmedel är bäst för varje säsong och ligger alltid steget före . Håll inte bara en produkt.

Den idealiska ansiktsvätskeprodukten tar bort orenheter, smink och döda hudceller utan att ta bort hudens naturliga oljor.

Hitta en produkt som kommer att göra jobbet (utan att produkten är för ljus, vilket kan kräva en dubbel tvätt för att göra ditt ansikte riktigt rent).

Du bör också 

3. Du exfolierar inte din hud.

Du behöver sällan exfoliera ansiktet varje dag eftersom det kan göra att huden torkar ut. Vissa exfolierande produkter kan skada huden eftersom de innehåller aggressiva kemikalier, och det är vanligtvis nog att bara tvätta ansiktet varje dag.

 beroende på vilken produkt du använder. På så sätt undviker du att förlora hudens naturliga mjukhet när du använder exfoliering på rätt sätt.

4. Du är vårdslöst med din hud

Är du den typ av person som torkar ditt ansikte aggressivt efter att du tvättat det?Kanske gnuggar du huden för hårt med handduken. Du har fel om du tror att ju hårdare du torkar huden, städaren blir det.

Faktum är att du kan göra mycket skada. Försök att göra allt med cirkulära och smidiga rörelser: . Detta kommer att minska eventuella skador och kommer att vara effektivare för att rengöra huden.

är du är klar slår du lätt på huden med en mjuk handduk. Du behöver inte överdriva - och det är viktigt att du alltid behandlar din hud med försiktighet.

5. Du applicerar inte produkten korrekt

Du måste veta hur du använder den valda ansiktsvätskeprodukten. Porerna kommer att absorbera det till de djupare skikten i huden. Därför är det nödvändigt att applicera produkten med cirkulära, mycket lätta och mjuka rörelser.

Om du gör det horisontellt eller vertikalt kan det ta längre tid för huden att absorbera den. Följ instruktionerna på förpackningen: 

6. Du är inte rätt temperatur vatten

Det är en myt att varmvatten öppnar porerna medan kallt vatten stänga dem. Även om detta är en utbredd åsikt är det faktiskt en myt. Porerna har inga muskler som kan öppnas och stängas.

Vad du måste komma ihåg är att om du väljer att tvätta ansiktet med . Detta kan leda till okontrollerad torrhet och försvaga produktionen av talg.

Det är bäst att använda ljummet vatten, eftersom det inte kommer att orsaka någon skada, men ändå bidra till att avlägsna föroreningar. Luke vatten ger också en mycket mer bekväm känsla.

7. Du klandrar inte väl

Din skönhetsrutin slutar inte att tvätta ditt ansikte. Det här är där det börjar, eftersom när ditt ansikte är rent kan du applicera toner, fuktkräm, serum och annat skydd för att hålla ditt ansikte friskt.

är du använder dessa produkter måste du tänka på att om du inte spola bra, 

esultatet kommer att tilltäppta porer, torr hud, och utbrott av akne.

Det är viktigt att du klandrar ditt ansikte ordentligt. Var extra försiktig i stressig morgon eller när du är  på kvällen.

. Det här är tre platser som är lätta att förbise.

Kanske har du gjort några av dessa misstag mer än en gång när du har tvättat ansiktet, eller att dessa fel inte var vad du förväntade dig. Du kanske också tror att allt du behöver är tvål och kallt vatten.

u har du en lista över viktiga saker att tänka på för en bra skönhetsrutin.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar