Vanor som kan skada dina höfter

Du vet redan att övervikt inte är bra för din övergripande hälsa eller skelett. Det är de höfter och knän som drabbas mest.

 är mycket vanligare bland kvinnor än hos män. isken för en eventuell höftfraktur ökar vanligen med åldern, så det här är en verklighet vi har att göra med.

Om du redan upplever brännande eller smärta i nedre delen av ryggen ner till skinkorna, eller om du känner skarp smärta i höften när du går eller gå i trappor,  Tala med din läkare om eventuella problem och var inte rädd för att  för att förbättra din totala livskvalitet.

Vilka vanor kan skada dina höfter?

Först och främst vill vi påpeka att höftsmärta ofta är ärftlig.  kommer att skada ben och leder med tiden.

Om du vet att höftsmärta och slitage på höftleden ligger i familjen, är det viktigt att veta hur man kan förbättra dina vanor och hälsa till förmån för höfterna. Det är viktigt att du upprätthåller en hälsosam kost, träna regelbundet och följ dessa förebyggande riktlinjer för att undvika mer smärta än nödvändigt som ett resultat av detta.1. n sedentär livsstil

Det är ingen tvekan om att du redan vet detta. Vad som är ironiskt är att människor ändå inte ändrar sin livsstil till det bättre, även om de vet hur skadligt deras nuvarande livsstil är för kroppen. ? Och hur många timmar är du i samma position? Tänk på att dina höfter är en del av en avancerad fog som lätt överbelastas.

Hur ofta stiger du upp på morgonen och hör din höft göra en uppdelning? Många känner också till ett svär mot slutet av dagen, vilket går emot magen eller trumman. Kom ihåg att en stillasittande livsstil 

2. Dålig kost

Du har kanske försökt en mängd olika dieter hittills men är du försiktig med att ge kroppen näringsämnena som behövs?  Kvinnor tenderar att inte få nog av dessa tre mineraler, och en förlust av tillräckliga näringsämnen till ben och leder kommer att se till att de så småningom blir porös, vilket kommer att leda till höftproblem.

Ta hand om läsk, godis, kaffe, choklad, alkohol, tobak och rött kött. De gör att kroppen förlorar magnesium och innehåller aminosyror som leder till . Var medveten om din kost. Tänk på vad du äter, om det är bra för ben, eller om det är potentiellt skadligt.

3. nvändning av höga klackar

 och skada nedre delen av ryggen och höfterna. Du kan behöva använda höga klackar på jobbet, men försök att undvika allt som är högre än 5 cm. Högre klackar kan leda till allvarlig skada.

4. Ta hand om fallet

Du vet redan hur skrämmande det kan vara att bryta höften när du blir gammal när du redan har ett mer poröst skelett och ditt höftben är mer benägen. Men var försiktig även om andra saker:  också. Det spelar ingen roll om du är 20 eller 40 år gammal - den här typen av skada har ingen åldersgräns. Om detta inte tas om hand kan du riskera lidande för detta senare i livet.

Om du är en av dem som kör mycket eller är aktiv i olika sporter, var noga med att bära bra skor och undvika överdriven slitage på kroppen.

Hur kan du ta hand om dina höfter?

  • . Du kan hitta dessa mineraler i många livsmedel, men om det finns höftproblem i familjen, fråga din läkare om receptbelagda kosttillskott. potek har ett antal kosttillskott och läkemedel som kan öka våra mineralnivåer och ge benstyrka och näring.
  • . Om du har tillgång till en pool, bör du simma en gång i veckan. Detta är perfekt för att stärka ben, muskler och leder - och du kommer att känna dig avslappnad och uppdaterad efteråt!
  • . ågra extra pund är allt som behövs för att vara höfterna och knänens värsta fiende. Den överskjutande vikten förhindrar god rörelse. Försök att hålla din hälsosam vikt och äta varierad mat med mycket näring. Om förbränningen förändras genom åren och det är svårt att bibehålla vikten, kontakta en näringslärare. Kroppen är värt det!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar