Hemvård för vackra ögonfransar

Ögonfransar är en viktig del av kroppen. 

I den här artikeln kommer vi att berätta hur du enkelt kan använda dina ögonfransar hemma.

Ögonfransar består av flera lager keratin. Keratin är det protein som ger lashorna elasticitet, motstånd och skönhet . Tyvärr finns det många faktorer som kan påverka ögonfransarna negativt, såsom UV-strålar, att sova med smink på eller dåliga kosmetiska produkter.

. De låter dig se tydligt. Men om din inte är helt sådan, finns det ingen anledning till tvekan. Vi ger dig en översikt över hur du enkelt hanterar dina fransar hemma.

Det viktigaste du kan göra är att du tar bort sminken varje kväll innan du lämnar.  Överdriven användning av ögonfransböjare, skador fransar och använda ögonfransböjaren efter att du har använt mascara, ögonfransarna sönder.

Om dina ögonfransar växer långsamt, rekommenderar vi att du trimma dina ögonlock genom att blinka ofta. Det finns krämer som är baserade på keratin och laxolja. Dessa produkter förstärker och fuktar ögonfransarna och gör dem starkare. Idag kommer vi att ge dig tips om några produkter som är erkända för deras förmåga att ge oss vackra ögonfransar.

Oljor

 Dessa är de som främjar åldrandet. Dessutom stärker oljorna ögonfransarna. nvändar du dessa oljor på dina ögonfransar för att göra dem starkare och tjockare. Dessa oljor är: laxolja, mandelolja, avokadoolja och olivolja.

Du kan blanda dessa fyra oljor ihop i ett glas och använd den här blandningen som sminkborttagare. Du kan också släppa en droppe på ögonfranslinjen och lämna den över natten.

ötter

jordnötter, valnötter och russin är alla livsmedel som förser kroppen med en hel del -vitaminer. -vitaminer stimulerar hårväxten.

Kombinera ricinolja och rum

Placera 3 matskedar ricinolja i en skål och tillsätt lite utrymme. nvänd en bomullsplatta för att smörja denna blandning på dina ögonfransar. 

Vaselin

Vaselin skyddar ögonfransarna och stimulerar tillväxten.

Grönt te

Gör grönt te på vanligt sätt. Vänta tills spenen är ljummet och fuktar en bomullspanna med blandningen. Lägg sedan bomullsplattan på dina ögon och lämna den i ca. 10 minuter.  Tvätta inte ditt ansikte fram till nästa morgon.

orsta mot ögonfransarna

Du kan ha mycket fuktkräm på en borste och applicera fransarna på detta. Det kommer att stimulera hårväxten.

Citronskal

Citroner har många goda egenskaper som din kropp kan dra nytta av. Stänk lite citronskal och blanda med lite olivolja eller laxolja. 

Kom ihåg: överdriv inte användningen av mascara!

Även om mascaraen gör att ögonfransarna ser tjockare ut, är det inte tillrådligt att överdriva det. Konstant användning av mascara kan helt enkelt göra dina fransar bräckliga och sprickbildning. 

Massera ögonlocken

Massering hjälper till att stimulera blodcirkulationen samtidigt som bildandet av nya ögonfransar ökar. Det finns ingen anledning att använda en speciell produkt. Innan du går varje natt, tvätta händerna bra och använd fingertopparna för att ge dina ögonlock en mild massage.

Ät hälsosamt

Det är viktigt att din kost innehåller tillräckligt med frukter och grönsaker, så att du får tillräckligt med protein och vitaminer. Detta stimulerar hårväxten. God mat är: morötter, jordnötter och vete.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar