Hur man undviker pormaskar

 Man kan uppleva detta i alla åldrar, som de svarta prickarna kommer från insamlingen av antingen fett eller döda hudceller och därmed täpper till porerna. 

För att undvika dessa problem finns det några mycket enkla knep du kan börja med redan nu för att undvika blackheads i framtiden.

Tvätta ansiktet

Det här är det mest effektiva och enklaste sättet att förhindra pormaskar i ansiktet tvätta ansiktet med varmt vatten och en god antibakteriell tvål varje dag. Det är viktigt att komma ihåg att för utbildning och svettningar tar en varm dusch, 

Ta bort makeup

ll typ av makeup du använder (inklusive krämer, solskydd och bronzingpuder) kan täppa till porerna och därmed orsaka dessa irriterande pormaskar. Det är därför viktigt att du tar en sminkborttagare varje kväll och rengör ansiktet bra innan du går och lägger dig. Du bör tvätta ansiktet väl med en antibakteriell tvål som tidigare nämnts. Du kan också använda en slags kräm för att rengöra ditt ansikte. pplicera mjuka och cirkulära rörelser med en ren trasa eller bomullspinne.

Skydds krämer

, och därför är det en bra idé att använda krämer som effektivt skyddar huden mot några av de oundvikliga faktorer som finns i luften. n bra skyddskräm kan vara en kräm baserad på naturliga sandelträ, som har goda fuktegenskaper förutom att vara antibakteriell, och det kan vara till stor hjälp när det gäller föroreningar.

nvändning ansiktsmasker

Det finns vissa ansiktsmasker som är mycket effektivt för djuprengöring, och det är en underbar fördel för ditt ansikte som  Du kan använda en sådan mask två till tre gånger i veckan och masken kan vara mycket enkel, såsom tillämpa honung och lämna det i tjugo minuter innan du tar bort med varmt vatten.

n annan rekommenderad ansiktsmask för att avlägsna och förhindra blackheads är att blanda yoghurt med riven apelsinskal. Detta appliceras på ansiktet och bör vara i tio minuter innan det tas bort med mycket kallt vatten.

Skrubba huden med havre

. Låt blandningen arbeta i fem minuter. engör först med varmt vatten och sedan kallt. På detta sätt kommer du att avlägsna svarta maskarna.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar