Hur nära porerna i huden på ett enkelt sätt

tt ha ung och frisk hud är ett av de viktigaste målen för kvinnor när det gäller skönhet. Därför när vi står framför spegeln, ser vi att porerna i huden expanderas, vi strävar efter att täcka vår hud med smink.

Om du har en välskött och tonad hud kan det få dig att se mycket yngre ut. Det finns ett antal tips du kan utföra hemma för att göra dina porer mindre. ågra är förslag på yttre hudvård och andra är att hjälpa till att förbättra kost och hydrering.

Även om det inte finns någon "mirakelbehandling" för att helt eliminera detta problem, finns det olika sätt att minska och tillfälligt dölja dem.

Skäl till öppna porer

n av de främsta orsakerna är hur vi behandlar och vårdar vår hud. Denna relation innebär också en ökning i elasticitet och kollagen (som fungerar som en naturlig rengöringsmedel för huden), och detta kan orsaka porerna förstoras.

n annan faktor som leder till förlängda porer är vår egen hudtyp. ormal, torr hud är mindre benägen att ha öppna porer. Å andra sidan, 

Ålder är en annan faktor som kommer till spel i detta fall. är tiden går, förlorar huden elasticitet, vilket gör att porerna förstoras. Den naturliga förnyelseprocessen blir mindre effektiv och huden blir ömtålig och svag på grund av många års exponering.

Lösningar för öppna porer i huden

Om det är alltför komplicerat för att helt stänga porerna i huden, finns det några metoder som kan bidra till att göra huden ser yngre och vackrare ut. Det finns inget behov av att springa till apoteket och tillbringa en förmögenhet för att bekämpa detta problem. De mest effektiva metoderna är dessa:

Drick tillräckligt med vatten

Drick minst 2 liter vatten varje dag. Juice och te räknas inte: försök att dricka två liter (64 gram) rent vatten. Din kropp behöver hydratiseras för att fungera helt. 

Få C-vitamin

 Om du konsumerar det kommer det att ge dig många hälsofördelar, speciellt för huden. Det enklaste sättet att få det är att äta citrusfrukter. Ät din favorit, men överdriv inte det.

Mandel

n annan mycket effektiv naturlig botemedel är en mandelmask. pplicera mandelmjöl till din hud hjälper till att begränsa dina porer och minska hur mycket de förekommer. Om du inte hittar den här produkten i butiken, oroa dig inte: Gör ditt eget mjöl! • Chop mandel i en mixer tills de är i pulverform.
 • Placera mandelmjölet i en skål och tillsätt lite vatten tills det skapar en pasta.
 • Gnid pastaen på huden där det finns öppna porer och låt det fungera i en halvtimme.
 • Tvätta med varmt vatten.
 • Du kan upprepa denna process två gånger i veckan för att se bra resultat.

Ta bort din smink varje natt

Du ska aldrig sova med smink. är du kommer hem från jobbet eller från en fest, glöm inte att ta bort sminken. Om du har slut på sminkborttagare, kommer naturen alltid att ge dig vad du behöver. Du kan använda en bomullspinne som blöts i extra jungfruolja för att ta bort smink. Då tvättar du dig bra i kallt vatten och du är klar.

Tvätta ditt ansikte minst två gånger om dagen. Du kan prova följande recept, vilket är snabbt och enkelt. nvänd morgon och kväll efter att du har tagit bort sminken. • 1 msk havre
 • ½ msk yoghurt
 • 1 msk citronsaft
 • 1 msk olivolja • Lägg alla ingredienser i en skål och blanda väl till Det blir en homogen deg eller pasta.
 • Doppa en bomullspinne i blandningen och applicera den på ansiktet för att rengöra den.
 • Skölj med kallt vatten.

Skrubba ansiktet regelbundet

Med liv och rörelse på dagen och när du kommer hem sent, kan det vara svårt för dig att förbereda alla recept varje dag. Du bör prioritera något, så se till att du inte saknar rengöring och exfolierar din hud. Ingredienser • 1 matsked socker
 • 1 matsked honung
 • Hur till • Sätt fingrarna på fingertopparna och massera det i ansiktet och nacken med små cirkelrörelser.
 • Ta bort det med kallt vatten.
 • nvänd solskyddsmedel

Utsätt aldrig din hud för sol utan skydd.

Du bör använda en solskyddsmedel med en SPF-faktor på 40 eller högre i ansiktet. Det är bäst att du inte utsätter huden för solen under mitten av dagen. Men om du måste göra det är det bästa alternativet att använda en bra solskyddsmedel. Solen är väldigt skadlig för huden och dessutom kan det orsaka hudsjukdomar och din hud kommer att växa i åldrarna mycket snabbare om den utsätts för sol utan skydd. Ha hälsosamma rutiner

Fortsätt med din hudvård rutin.

llt du gör för din hud, allt du gör för att skämma undan din hud är fantastisk. Om du är van vid att göra en ansiktsmask på helgerna, fortsätt att göra det. Om du inte följer en hudvård rutin eftersom du i själva verket inte har tid eller lust, bör du åtminstone dricka tillräckligt med vatten, ta bort din makeup varje natt och använda solskyddsmedel för att se en förbättring inom några veckor.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar