Hur att förhindra håravfall

Håravfall är en av de vanligaste problemen i dag, och drabbar både män och kvinnor. Det finns många faktorer som kan bidra till detta problem uppstår, såsom solexponering, ärftliga faktorer, mediciner, diet, mineralbrist, stress, användning av plattänger, konst hårtork och liknande.  Det är dock viktigt att veta att du kan förhindra håravfall. Genom att använda några tips och rekommendationer kan du undvika att detta problem uppstår med dig.

Om du har börjat märka att håret faller ut eller om du vill förhindra problemet, kommer vi att ge dig några rekommendationer. Kom ihåg först om det här är ett ärftligt problem med dig, är det förmodligen svårare att kontrollera. Dessa tips kan dock vara användbara och hjälpa till att minska problemet. Det är dock bäst att konsultera en läkare för att bestämma den specifika orsaken.

Ha en hälsosam diet

är du lider av håravfall, är en hälsosam kost viktigt för att bekämpa problemet och lägga fram en frisk, vacker och glänsande hår. n diet rik på frukt och grönsaker rekommenderas och du bör undvika att äta både feta livsmedel och färdiga måltider. För att behandla och förhindra håravfall specifikt, dessa vitaminer rekommenderas: , som återuppbygger huden och håret och förhindrar den blir svag, , som stärker håret, och sist men inte minst, , som reparerar skadat hår, det ger näring och hindrar den från att falla ut.

Undvik sol exponering

UV-strålar påverkar inte bara hudens hälsa utan även håret. För att utsätta håret för solen kan göra det svagare, torka ut, göra det mindre glänsande och även bidra till håravfall. Det finns dock även andra faktorer, såsom saltvatten, strand, floder och pooler som kan ha inverkan på hårets styrka och blockera hårväxt.

Undvik användning av kemiska produkter

Det finns ett brett utbud av kemiska hårprodukter på dagens marknad. Vissa av dem fungerar bra som hårbehandling, medan andra bara gör det svagare och hjälper det ut.  Hårspray, glans, gelé och liknande är mycket skadliga.

Försök att använda naturliga produkter som ger håret en hel del av de ovan nämnda vitaminer och kommer inte att ha en toxisk effekt, såsom kemiska produkter.

nvänd kam istället för hårborste för att förhindra håravfall

Du bör vara försiktig med att borsta håret dagligen, som mer hår än vanligt kan falla bort om man gör det rätt.Det är viktigt att använda en kam med stora taggar. Undvik att använda en pensel. Du bör också försöka hålla hårbotten ren för att förhindra att hårsäckar förseglas, eftersom det leder till mer håravfall.

Gå mindre med hatt

Om du ofta bär hatt, huvudduk eller annat huvudbonad, kan detta leda till håravfall eftersom de förhindrar hårets syreförsörjning. Det kan också vara tillrådligt att undvika att använda hårspännen, hårspännen och andra hårtillbehör, eftersom de pressar håret och därigenom gör det svagare.

Undvik att använda rätare, hårtorkar och curlers

Det är sant att rätare, hårtork och lockigt hår gör ditt hår bättre. Å andra sidan kan regelbunden användning av dessa verktyg skada håret, eftersom det torkar ut håret och droppar det till näring. De höga temperaturer som håret utsätts för med dessa verktyg gör det svagare och det blir också lättare att falla ut.

Undvik stress

Stress är en annan orsak till håravfall eftersom  Som ett resultat kommer håret att förlora näring och bli svagare.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar