Så tämja du burrigt hår med naturliga produkter

tt av de vanligaste problemen för människor i alla åldrar är bruskhår, särskilt på mycket fuktiga dagar. Även om det finns många produkter tillgängliga i butikerna för att bekämpa det, kan du utnyttja naturliga och hemlagade recept, tillsammans med några rekommendationer. Läs mer i följande artikel.

 kan förekomma av flera skäl. Den vanligaste orsaken är torrt hår eller brist på fukt, men andra orsaker är termisk stress från värme, överanvändning av färgämnen, eller att du har naturligt torrt eller poröst hår.

Hemlagad behandlingar för att förhindra burrigt hår

 • Mos en mogen banan och tillsätt en matsked citronsaft och en matsked solrosolja. landa väl och applicera denna mask till ditt hår. Lämna det i en halvtimme och tvätta sedan ditt hår som vanligt, men använd inte en hårtork efteråt - låt den lufttorka.
 • landa en kvart kopp olivolja med ett rå ägg. nvänd den här blandningen i ditt hår efter att du har tvättat det eller åtminstone gör det vått först. Låt det stå i 30 minuter och tvätta håret igen. Olivolja är ett bra mjukningsmedel som bidrar till våta hårstrån, medan ägg innehåller lecitin, som är en aminosyra som används för att reparera vävnad och skapa nya celler.

 • Mash en mogen banan med fläsk från en avokado. pplicera denna massa i fuktigt hår och låt det sitta i 20 till 30 minuter innan det spolas. Tvätta håret som vanligt. ananer innehåller massor av antioxidanter som hjälper till att reparera håret, och avokado innehåller fettsyror som är idealiska för näring.
 • landa en kopp majonnäs (hemgjord eller från affären) med en halv avokado. pplicera detta på håret och låt det sitta i minst en halvtimme medan huvudet är inslaget i en fuktig handduk och täckt med en plastpåse eller varm hatt. Därefter tvätta håret som vanligt.
 • Om du gnuggar ett rått ägg i ditt hår hjälper det att tämja bruskhår. Mycket bra in i hårbotten och några områden som är särskilt vilda. Lämna det i håret i 15 minuter innan du tvättar det med vanlig schampo och balsam.

 • landa en halv kopp äppelcidervinäger med en liter vatten och skaka väl. rbeta blandningen i torrt hår innan du tvättar det. Detta är ett naturligt alternativ till andra behandlingar, och det kommer inte bara att bidra till att eliminera bruschy hår, utan också ge det en glans.
 • nvänd en naturlig eller eterisk olja som kokosolja eller mandelolja. Dessa närmar sig håret och gör det också lukta gott. Tvätta håret som vanligt och gnugga några droppar olja genom håret och hårbotten när det är halvtorkat. Olivolja är ett annat alternativ som kan vara lättare om du redan har det hemma, men det kommer inte att ge håret den goda lukten du får från de andra oljorna.
 • Massor en matsked ren honung genom håret. Detta är en bra naturlig balsam och det har en mycket söt lukt. Du kan också blanda honung med eteriska oljor och applicera det på håret. Låt den vara på i 10 minuter. fter båda dessa behandlingar, skölj med kallt vatten och tvätta håret som vanligt efteråt.
 • Du kan också använda kolsyrade vatten. fter att ha tvättat ditt hår normalt, ge det en slutsköljning med lite varmt vatten med kolsyra.

 • landa en kopp yoghurt naturlig med moste-pappersmassan från medium till stor gurka (gör det med en mixer). pplicera denna blandning i håret och låt det ta ungefär en halvtimme. Skölj med varmt vatten och borsta ut flakning med fingrarna.
 • Kombinera en kopp kokosmjölk, två matskedar honung och två matskedar olivolja. Lägg till fläsk från en avokado. Denna mask är väldigt näringsrik för ditt hår, så när du använder den, låt den stå på i 30 minuter innan du spola grundligt. Tvätta som vanligt.
 • landa en låda med kokoskräm med fyra matskedar citronsaft. Medan håret är rent och torrt applicerar du denna mask och täcker håret med en duschlock i minst en timme för att ingredienserna ska träda i kraft (vänligen gör andra aktiviteter under tiden). Tvätta med vanlig schampo och balsam och upprepa det två gånger i veckan.
 • Lägg en matsked olivolja i en matsked av din favoritbalsam. Du kan göra det varje gång du tvättar ditt hår.

ekommendationer för att förebygga jämnt hår

 • Välj hårvårdsprodukter - Försök att inte spara något. Vissa produkter är gjorda speciellt för att bekämpa bruskhår, men var noga med att undvika de som innehåller alkohol.
 • Tvätta alltid håret med varmt, ljummet eller kallt vatten - använd aldrig hett vatten eftersom det kan torka håret ännu mer.
 • Torka håret med en handduk och applicera en fuktkräm innan den kammas och låt den lufttorka.
 • Du bör också vara försiktig så att du inte ska sticka håret för hårt och alltid sova med håret löst.
 • Det är bäst att använda hårborstar av trä, eftersom plast- och metallborstar och fack kan skapa mer statisk elektricitet.
 • Om du behöver använda en hårtork, använd den på ett sätt och håll den 30 centimeter borta från hårbotten.
 • Försök att inte tvätta håret varje dag eftersom det öppnar porerna och skapar brusk hår nästan "magiskt". Även om du självklart bör duscha varje dag, motstå frestelsen att tvätta håret mer än varannan dag eller ens varannan dag.

Vi hoppas att du haft den här artikeln om hur man ska Tame Creamy Hair med dessa naturliga produkter och hemlagad behandling!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar