ÄR det skadligt att ta bort skönhetshår?

Sexuellt hår spelar en viktig roll för att skydda buken mot patogener och yttre agitation. Det är också viktigt att vara medveten om irritation i området.

tt raka eller inte raka ... Det är frågan! Det är mycket diskussion om detta ämne, och många kvinnor vet inte vad de ska göra.

Gör du det raka eller raka det helt? Kvinnor i den första gruppen säger att det skyddar dem mot sjukdomar, och den andra gruppen säger att de gör det av estetiska skäl.

Är det skadligt att avlägsna skönhetshår? Vi berättar för dig i den här artikeln!

funktion blygd

Kroppen anförtrott något åt ??slumpen när den skapades, men många kvinnor (och ett ökande antal män) bestämmer sig för att raka sig. För att fatta beslut om att ta bort pubhår måste du vara välinformerad.

Det är inte klokt att basera detta beslut på tro eller mode.

Så kom ihåg att 

  • Skapa en barriär för att stoppa bakterier och virus som kan orsaka infektioner eller sjukdomar.
  • Håll en bekväm och ordentlig temperatur för att kvinnliga könsorgan fungerar optimalt.
  • Håll personliga dofter (gjorda av feromoner) som skickar sexuella signaler för att stimulera en partners libido.
  • Förhindra irritation av buken under sex eftersom friktion kan orsaka rodnad och obehag.

nledningar till att inte raka könshår

Om du fortfarande inte vet om du vill ta bort könshår eller inte, med hänsyn till dessa skäl som kommer att övertyga dig om att det är bättre att låta saker förbli som de är (eller bara borsta dem lite).

Din hud lider

, och lämnar öppna sår (som inte kan ses med blotta ögat). Konstant rakning orsakar också smärtsamma ingreppade hår eller brännskador om du använder vax eller skär om du använder ett rakblad.

Ökad bakterieutbredning

Hårborttagning med vax är en av de farligaste metoderna för buken. Det orsakar rodnad och försämrar porerna.

är det kombineras med fukt och temperatur i området  Och om du inte har något hår, finns inget som hindrar dem från att komma in i din kropp!

Större risk för herpes

Flera studier visar att helt rakade kvinnor är mer benägna att dra ihop herpes i buken. är rakning och sår uppträder på huden exponerar kroppen kroppen för det virus som orsakar denna sexuellt överförbara sjukdomen.

Flera fall av HPV

HPV-viruset har spridit sig snabbt.Läkare bekräftar att sjukdomen i de flesta fall överförs utan att personen är medveten om det (eftersom det inte finns några automatiska symptom) eller på grund av brist på information. Vuxna som rakar har en signifikant ökad chans att bli smittade.

Mode är bara mode

Många kvinnor tycker om att bli av med håret. Men du behöver inte göra det bara för att det är på humör eller för att du tror att bara för att andra gör det borde du också göra det.Var uppmärksam på hudsjukdomar

Psoriasis eller eksem kan förvärras av rakning. Om du har dessa hudförhållanden är det bäst om du söker en läkare för råd om hur du tar bort håret.

Om du inte gör det kan du förvärra situationen och uppleva mycket obehag och smärta på grund av det.

akning är inte mer hygienisk

Detta är en av de mest använda myterna, och det gör att fler och fler kvinnor vill raka helt bort från hennes pubic hår. Vond lukt har inget att göra med mängden skönhetshår, utan snarare med personlig hygien.

Det är inte en afrodisiakum

Det är sant att många kvinnor känner sig säkrare när de är rakade och därför har bättre sex. Men 

Det beror också på paret. Många pojkar gillar det när kvinnor rakar helt, men det finns också många pojkar som föredrar det naturligt, med alla dess egenskaper intakt.

åd om barberad underliv

Om inget av det du har läst har övertygat om att du slutar ta bort ditt pubic hår, beror det på att du känner dig mer bekväm utan ... Inga problem! Men om så är fallet rekommenderar vi några goda vanor för att se till att detta beslut leder till så få konsekvenser som möjligt.

aka lite för små

Om du aldrig har rakat ditt pubic hår före, är det bäst att börja lite senare. På så sätt upplever du mindre smärta och biverkningar. örja med att klippa håret med sax, barbera eller växa.

Tänk på hur du känner

Du kanske har bestämt dig för att raka allt eftersom din partner frågade efter vad du ska på semester eller bara vill prova något nytt. Jämför hur du känner dig nu med hur du kände när du hade hår.

Var medveten om irritation

Det spelar ingen roll vilken metod du har valt att ta bort pubhåret. Se bort från effekten på din hud. Om det blir rött, brinner eller obehagligt kan du använda en bra fuktkräm. 

omull Underkläder

li av med vissa tyger som elastan. nvänd inte heller täta kläder (inklusive byxor). Gå kjolar eller lösa klänningar och var försiktig när du bär bikini.

Sola inte det här området

Kanske du rakar dig själv full eftersom du har en baddräkt eller det är sommar.Tänk på att det inte är bra att sola de första dagarna efter rakning eller vaxning.

Förhindra irritation och rodnad genom att använda en högintensiv solskyddsmedel.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar