Linfrö vatten för att stärka håret

Vårt hår utsätts dagligen för ett antal faktorer som kan göra det svagare, torka ut eller allmänt orsaka förödelse som är ganska synlig. , eftersom detta kommer att ge skydd och bidra till att ge ditt hår ett friskt utseende. Idag finns det många olika hårvårdsprodukter avsedda att reparera skadat hår och ge ett naturligt och vackert utseende. Men det finns också naturliga alternativ som kostar mindre och som kan ge liknande resultat, både genom att stärka håret och ge en hälsosam utseende. n av de många naturliga behandlingarna som är tillgängliga för att uppnå detta är det enkla linfröet.

Liksom de flesta är linfrö en källa till eteriska oljor och innehåller många näringsämnen som är till nytta för vår hälsa. 

Fördelar med linfrö vatten för starkare hår

Förutom att vara en viktig grönsak resurs i omega 3-fettsyror, . -vitamin är en antioxidant som kan reversera skador orsakad av miljön och stimulerande regenerering. Vitamin -komplex är bra för nervös och cirkulationssystemet, och det gör linfrö bra för att ta hand om din hud och i synnerhet hår, eftersom det ger styrka och näring och lämnar håret glänsande.

Men linfrö gör mer för håret än bara den estetiska; Flaxseed hjälper också till att ge fukt till håret, förhindrar håravfall och hjälper till att växa. 

Linfruit kan vara din bästa allierade när det gäller att ta hand om och skydda ditt hår mot miljöskador. Dessutom är det perfekt för håret att "sitta" för att undvika bullrigt hår som kan förstöra en fin hårfrysning . På andra områden kan linfrö användas för att behandla sår och brännskador på grund av antibakteriella egenskaper och förmåga att regenerera hudvävnad.

Hur gör du linfrö?

Det är mycket lätt att göra linfrö, och inte minst, mycket ekonomiskt.   • 1 matsked linfrö
  • 1 liter vatten
  • juice från en citronkoka vatten i en kittel och lägga linfrön en ny koka. Låt det koka i ca. 2 minuter till eller tills vattnet är förtjockat. är det är klart, ta av pannan från plattan och svalna. Stäng sedan vattnet från fröerna. Lägg sedan till 3 msk citronsaft i vattnet - det här hjälper till med vattenets hållbarhet.

Hur använder du linfrö för att stärka ditt hår?

För att dra full nytta av linfrö vatten funktioner för att stärka håret, är det mycket viktigt att följa dessa steg:

  • Tvätta håret som vanligt med ditt vanliga schampo och balsam
  • är kamma håret, kan du, istället för att använda krämer eller styling geler, ta lite linfrön vatten i händerna och tillämpa den på hårbotten och hela håret från rot till topp
  • 
  • är håret har torkat, kommer du att se att håret är glänsande, definierat och utan att irriterande burrigt hår
  • Om du har lockigt hår, applicera enkelt en generös mängd linfrö lockar vatten tills de är definierade och på plats där de borde vara
  • för att öka effekt, 

för att bevara denna produkt, är det nödvändigt att du har lagt till citronsaft och produkten förvaras i kylskåp. Det rekommenderas inte att du gör stora mängder i taget eftersom det här är en naturlig produkt utan konstgjorda konserveringsmedel. Den kan tåla högst 2 veckor. Därför rekommenderas att du endast gör en liten mängd som du kan använda på en vecka och att du håller vattnet i en ren och lufttät behållare.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar