åTgärder för att bekämpa mjäll och seborroiskt eksem

Förutom att ge håret glans är äppelcidervinäger och naturlig antiseptisk, vilket hjälper till att avlägsna fett och minska förekomsten av mjäll.

 som kan förekomma i alla åldrar. Detta är ett problem som kan leda till stora obehag och nackdelar för dem som kämpar med det. som orsakar de små partiklarna kan falla på dina axlar och visas på mörka kläder. Det kan vara obekväma och känns lumpigt, men det är ganska vanligt att kämpa med mjäll. Vid seborisk eksem är det ännu värre. Hårbottenskorpor bildas, som blossar bort, vilket orsakar rodnad, klåda och håravfall, och i vissa fall orsakar det även infektioner.

Vad är orsaken till mjäll?

Mjäll kan orsakas av flera faktorer, nedan är några av dem:

 • Svamp
 • Dålig kost
 • Spänning
 • nvändning av behandlingar och kemikalier (såsom färgning av hår).

I denna artikel rekommenderar vi några 

minska symtomen på seborroiskt eksem med ren honung

n mycket effektiv behandling hemma bygger på ren honung från bina, eftersom v n grupp av personer med mjäll och seborroiskt eksem utsattes för en behandling med honung, och de upplevde övergripande förbättring runt dess tillstånd på kort tid.

 Ge hela hårbotten en lätt massage med blandningen, sedan täcka med en handduk och låt det sitta i minst tre timmar före sköljning med varmt vatten. ehandlingen ska göras varje dag under en hel månad och sedan ska du gå ner till en behandling i veckan i sex månader. Med denna behandling kommer symtom och obehag gradvis att försvinna och 

flera behandlingar och rekommendationer

 • Förbered en infusion genom att placera några maskrosblad i en kopp kokande vatten. Låt det här svalna innan du dricker. 
 • n annan infusion som kan vara användbar för att lösa hårbottenproblemen är en infusion som görs med en ärrbildning. nvänd samma procedur som ovan, ersätt bara maskrosbladen med en sked med en torkad bärburk för varje kopp vatten. Drick en gång om dagen.
 • Om du har fett hår och mjäll visas i håret, kan du laga en massa kvistar i en liter vatten.är det är kallt, massera det i hela hårbotten och tvätta sedan håret som vanligt efteråt.
 • Människor som har detta hårbottenproblem måste vara mycket försiktiga med maten de äter så att de inte förvärrar symtomen. Det är bäst att välja alla typer av grönsaker, särskilt de som är rika på selen och zink, såsom gurka, squash, lök, sparris, aubergine, fikon och nötter, bland annat.

Hushåll Medelhavet mot mjäll

 • För att minska produktionen av mjäll, är det mycket effektivt att gnugga hårbotten med äpple cider och vinäger, vilket görs genom att försiktigt massera in det i hårbotten med fingrarna. Låt i 20 minuter sköljas med varmt vatten. 
 • eftersom denna naturliga produkt innehåller anti-bakteriella egenskaper, sin antiseptiska, svampdödande och antibiotikum, så det finns en stor chans att det hjälper din hårbotten också.
 • tt annat verktyg som ger bra resultat på kort tid är en blandning av äppelcider, vinäger, rosmarin och mint. För att förbereda det behöver du en liter äppelcider och vinägerblandning, några färska rosmarinrätter och några färska mintdiskar. Sätt eplecidereddiken i en flaska med lock, tillsätt kvistar av rosmarin och mynta, stäng locket ordentligt och placera en mörk plats vid rumstemperatur. Låt det stå i minst 20 dagar, tryck sedan blandningen i en annan flaska. Med denna blandning massera försiktigt hela hårbotten, låt den fungera i 15 eller 20 minuter och ta bort det genom att tvätta håret som vanligt.

Slutligen rekommenderas att du tvättar håret ofta. På så sätt kan du undvika utveckling av fett som kan förvärra utseendet och tillståndet hos ditt hår och hårbotten i allmänhet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar