Mycket hårväxt? För att ta bort

Det vetenskapliga namnet på stark hårväxt är hirsutism och tillståndet har ett antal orsaker. esultatet är mycket hår på ett antal ställen på kroppen. I den här artikeln 

ika hårtillväxt kontra kraftig hårtillväxt

I vissa kvinnor växer håret mer än normalt, på ben, rygg och ansikte. Detta är inte ett hälsoproblem, men det påverkar den estetiska skönheten och är ett tillstånd som kräver mer omsorg och uppmärksamhet.

yligen gav vi dig definitionen av en massa hår, ? I ett sådant fall växer håret i olika delar av kroppen, såsom halsen, hakan, bröstet, ben, rygg, under naveln och så vidare.

Detta tillstånd är relaterat till andra manliga tillstånd som skallighet (brist på hår på huvudet). Det kallas hirsutism och är ett tillstånd som påverkar kvinnor. Det kan uppstå som ett litet problem, eller i mycket sällsynta fall en allvarlig sjukdom som förhindrar normal livskvalitet.

Detta är håret på vår kropp

Trots att kvinnor spenderar rakning, vax eller andra metoder för att ta bort oönskat hår, speciellt på benen, ljumskar och armhålor, är det så att håret är närvarande i en stor andel av vår kropp (utom i palmerna, under fötterna och i slemhinnorna).

Håret har inga talgkörtlar och är tillverkat av mycket korta och tunna (högst 2 mm) fiberkapillärer. är storleken ökar och blir tjockare på grund av hormonet androgen blir håret torrare. Produktionen av hormon androgen är bra hos män, och det är därför de har mer hår än kvinnor. Vissa kvinnor kan dock ha en ökad produktion av androgen och sålunda kommer de att ha längre, tjockare och mörkare hår på flera ställen på kroppen.

. Hårfolliklarna reagerar på olika hormoner, såsom testosteron (annan "manlig" typ). Det största området som svarar på dessa hormoner är skönhetsområdet. Därför växer mer hår här, både hos män och kvinnor. Samma händer i armhålorna, där håret är tjockt och tätt.

Män tenderar att ha tjockare och längre hår i dessa typiska områden som bröst, rygg och mage än kvinnor har. De flesta kvinnor har också hår i dessa områden, men det är kort, mjukt och fint och knappt synligt eller märkbart. är det ökar produktionen av androgen blir håret tjockare och längre och i många fall kommer det att ge utseende av en man.

? Det kan bero på att olika patologier såsom kongenital adrenal hyperplasi (en genetisk sjukdom som påverkar binjuren och producerar mer av vissa hormoner såsom kortisol eller könshormoner) eller polycystiska äggstockar.

Hirsutism kan också orsakas av spänning eller mental stress, övervikt och infertilitet.

Metoder för att ta bort oönskat hår

ftersom det finns många olika metoder för att avlägsna kroppshår och behandlingar för att minska produktionen av vissa hormoner, anses hirsutism inte längre som ett medicinskt problem. Dessutom är detta nu i det "estetiska" segmentet av de flesta professionella. Ökningen i kroppshår kan emellertid orsaka problem för självkänsla och mental hälsa.

Om ditt hår börjar växa okontrollerat kan det vara på grund av stress, till exempel, kan orsaka en ökning av hormonproduktionen. Det finns andra hormoner som kan motverka denna situation (på recept från en läkare). Om patienten inte vill ta mediciner för att behandla hirsutism, är det nödvändigt att tillämpa de traditionella hårborttagningsmetoder som existerar.

Växande

Detta är en av de mest populära metoderna i Spanien och och i vissa amerikanska stater. Det kan göras hemma (för dem som vill ha det) eller i en skönhetssalong. , till exempel håret kommer tillbaka mycket snabbare (mellan 4 och 5 veckor, beroende på kvinnan). är tiden går och du fortsätter med vax, kommer ditt hår och hår att försvaga tunnare och mindre tätt. ackdelen är att det här är en smärtsam metod, och särskilt om det finns mycket hår eller på vissa områden, som i ljummen. Det finns sorter av vaxning, som vissa vaxremsor i taget för att göra jobbet enklare.

akning

akning görs med rakhyvel eller elektrisk rakapparat. Dessa är samma som män använder (och i vissa butiker är den enda skillnaden färgen). Många tror att med den här metoden blir håret tjockare och mörkare, men det har inte bevisats. Det som är bra med den här metoden är att det inte gör ont, men det negativa, och särskilt för dem som lider av hirsutism, är att det måste ske ganska ofta, åtminstone varje vecka. Det rekommenderas inte att använda den här metoden på känsliga områden i kroppen, till exempel ansiktet. Det är bäst att raka i duschen, eftersom det varma vattnet öppnar porerna.

Hårborttagning med pincett

Denna typ av hårborttagning rekommenderas inte för kvinnor med hirsutism. Metoden passar bäst för att ta bort sporadiskt hår.

Laser hårborttagning

Denna metod, gjord i specialistkliniker, kan vara en lösning för kvinnor med mycket hår. Det negativa är att det är väldigt dyrt och du garanteras inte 100% framgång.

Hårborttagningskräm

Detta är en enkel och smärtfri metod för att avlägsna kroppshår.  Innan du använder den här metoden rekommenderas att du gör ett test genom att applicera grädde på ett litet område. Om området blir röd, börjar klia eller du känner en brännande känsla, måste grädden avlägsnas omedelbart och inte användas igen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar