Reparera skadat hår på naturliga sätt

är håret är djupt skadad visas symtom som torrhet, sprödhet, trötthet, och ännu värre, . nledningen till håret skadas kan variera från överanvändning av hårtorkar och papiljotter, dålig hydrering eller för mycket exponering för solen.

Vanligtvis hår som är skadad ser tråkig och livlös, och även om det kan vara svårt att reparera den, det är inte omöjligt. I vissa fall, när man använder rätt behandling, kan håret återfå sin forna styrka, vitalitet och framför allt sin lyster. Här är några naturliga behandlingar till Försök att göra det bästa av dem!

Mask med aloe vera och öl

Om du märker att håret är torrt, fett, tråkig, eller är mycket skadat, denna naturliga mask hjälpa till att återställa det till hur det var tidigare.

Ingredienser

 • halv ett glas öl
 • Två härrör från en aloe vera anläggning
 • Olivolja

För att framställa denna mask blanda gelén från -stilkene med öl och en matsked olivolja. är du har en slät smet, och se till att du också massera in det i hårbotten. Låt denna mask vara på i 30 minuter.

Hair Mask med avokado

Denna stora hem behandling är De många näringsämnen som finns i avokado gör det till ett utmärkt naturligt val för reparation och näring skadat hår.

Ingredienser

 • n mogen banan
 • Vetegroddsolja
 • en avokado

För att förbereda denna mask, behöver du bara mosa med banan, innan du lägger till en matsked vetegroddsolja. är blandningen är klar, tillämpa den i hela håret och lämna den på en timme.

Hair Mask baserad på majonnäs

Denna mask är llt du behöver göra är att arbeta lite genom håret medan det är vått, och lämna den på i 30 minuter. Skölj med varmt vatten innan du tvättar håret som vanligt.

Mandelolja

Detta är en naturlig återfuktande olja som är mycket effektivt för att behandla skadat hår. Det kommer att stärka den, samtidigt som den hjälper till att bekämpa torrhet och förhindra håravfall, samtidigt som håret näring från rötterna till tips. Du kan använda mandelolja direkt på håret eller blanda det med lite honung.

Äppelcidervinäger

Detta är en vanlig behandling för att återställa hår, eftersom vinäger hjälper till att balansera den naturliga pH av hår, Tunn ut äppelcidervinäger med lite vatten och arbeta det genom håret.

Kakaosmör

Tack vare dess starka fuktighetsgivande egenskaper är kakaosmör mycket bra att använda på vårt hår när det är skadat. Sätt en ½ kopp kakaosmör i mikrovågsugnen för att göra det mjukt. Sprid det i ditt hår - fokusera speciellt på tipsen - lämna det i håret i 10 minuter innan du gnuggar och använder schampo som vanligt.

rganolja

rganolja (laxolja) är en utmärkt naturlig behandling för skadat hår och ger goda resultat. ftersom det är en kraftfull fuktgivande olja, kan den snabbt reparera hår. Du kan lägga till lite av det på dina vanliga hårprodukter, eller du kan applicera oljan direkt på håret.

osemary osemary

 är idealisk för hår som ser livslöst och tråkigt ut och hjälper till att bekämpa håravfall. Du behöver bara blanda 20 ml av ett neutralt schampo med 5 droppar rosmarinolja och 1 äggula, och vispa sedan tills du får en krämig rörelse. 

Minns ...

Det är några av de mest effektiva lösningarna för skadat hår, men utöver dessa metoder kan du också massera hårbotten för att få tillbaka det liv och lyster till håret, vilket ger volym och nyckelelement för hårets totala hälsa.

Minns att hålla håret friskt, glänsande, mjuk och fri från mjäll är inte en lätt uppgift - Det är viktigt att du följer de steg vi har presenterat ovan, och att du upprätthålla en hälsosam diet, speciellt inriktade på livsmedel rik på vitaminerna och , liksom kalcium, kiseldioxid, järn, proteiner och fettsyror.

Vi hoppas att du haft den här artikeln om hur du reparerar skadat hår naturligt!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar