Säga adjö till inåtväxande hårstrån

Många av oss skulle ge allt för att stoppa håret från att växa tillbaka och ha en vacker och slät hud. Men för att avlägsna oönskat hår, använd en ordentlig hårborttagningsmetod.

Problemet med de flesta hårborttagningsmetoder är att de kan irritera huden och orsaka obehagliga inåtväxta hårstrån som är ful och med smärtsamt.

 Men det händer inte alltid heller, eftersom håret är för fint eller eftersom huden är för tjock.

är håret inte når ytan fortsätter det att växa under huden i motsatt riktning av sin naturliga tillväxt. Det är på detta stadium som de flesta av oss märker att vi har ett ingreppat hår.

Ta bort ingreppet hår är inte en lätt uppgift, och att göra fel kan vara smärtsamt. Så nu delar vi några av de bästa tipsen att säga adjö till det här obehagliga problemet.

tt välja rätt hårborttagning metod

Vax och andra metoder hårborttagnings som involverar att dra ut håret är associerad med olika dermatologiska problem, inklusive inåtväxande hår.

Även om det är sant att det är en snabb och effektiv metod för att avlägsna oönskat hår, 

Om du tenderar att drabbas av detta problem bör du välja hårborttagningsmetoder som rakning eller hårborttagning. Dessa är mindre hårda på huden och minskar risken för att utveckla ingrown hair.

egelbunden peeling

n av nycklarna för att förebygga och bekämpa inåtväxande hår är att exfoliera huden regelbundet för att avlägsna döda hudceller som ackumuleras och blockerar hårsäcken.

Du kan använda en kommersiell exfolierande produkt, en med naturliga ingredienser eller en hästhårhandske.

Idealiskt bör du upprepa denna behandling två eller tre gånger i veckan för att hålla håret i ingrepp.

Glöm inte att läsa: 5 fantastiska tips för att visa din hud

Daily fuktighetskräm

Genom att ge fukt huden dagligen, kommer du att hålla den från att torka ut och hindra vanliga hudproblem.

 eftersom håret inte kommer att kunna bryta igenom det hårda lagret av huden för att komma upp till ytan.

Varmvatten

Detta trick är bra innan du tar bort håret, eftersom det återfuktar huden och varmvatten kommer att öppna porerna för effektivare hårborttagning.

 och hjälpa ditt hår att nå ytan.

stekt lök

Om ditt hår är redan invanda och du är orolig för kulan som kommer att bildas på huden, kan du steka lite lök och tillämpa en del värme till det drabbade området.

Vad vi försöker uppnå med denna behandling är att göra kula raster så att det släpper in det ingrowna håret.

Glöm inte att läsa: Hur man odla lök hem

Undvik att använda pincett på inåtväxta hårstrån

är håret inte kan nå ytan, är det frestande att försöka dra ut den.  eller andra problem som lämnar ärr senare när det görs felaktigt.

Om du av en eller annan anledning har använt pincett och du är orolig för en infektion, kan du  Om det blir smittat ska du gå till en hudläkare så snart som möjligt.

nvänd akne mediciner

Generellt är ingrown hairs liknar akne, speciellt när de fylls med fitta. n annan metod att behandla dem är genom att använda akne-läkemedel, såsom bensoylperoxid eller salicylsyra.

Denna typ av remedier, tillsammans med en bra peeling, kan vara tillräcklig för att eliminera problemet. Det är för att de minskar inflammation, vilket ger håret mer utrymme för att nå ytan utan problem.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar