Ta hand om din hårbotten varje dag

De flesta människor vill ha ett huvud fullt av vackra hår, precis som du ser i tidningar och på modevisningar, och det är därför det finns hundratals krämer och behandlingar som är tillgängliga i butikerna.

Men många av dem bryr sig inte om något som är mycket viktigt - den plats där håren är "födda". Ta reda på hur du ska ta hand om din hårbotten varje dag i dagens artikel, vilket kommer att förhindra mjäll och hjälpa dig att njuta av vackert hår.

n frisk hårbotten = vackert hår

För att få hår som ser ut som du kommer direkt från salongen, du behöver inte spendera en förmögenhet på produkter eller behandlingar. Först och främst måste du ta hand om din hårbotten.

aturligtvis kan du välja att använda steg rutin du vill göra, men om du inte bryr sig om eller skada det område där håret börjar sitt liv, inget du gör kan du få positiva resultat.

Torrhet, överdriven olja, smuts, exponering för solljus och dålig hårvård är de direkta orsakerna till de flesta hår problem: skallighet eller alopeci, mjäll, håravfall, klåda, eksem och mycket mer. Om du verkligen vill ha vackert hår, 

Tips för att vårda din hårbotten

Följande rekommendationer för en hälsosam hårbotten ger dig bra resultat. Följ noggrant och följ dem till den punkten.

ening

Om du inte har märkt det, samlar massor av föroreningar på detta område (damm, döda hudceller, schampo rester och mer). Dessa kan täppa till porerna i hårbotten, vilket håller hårsäckarna från att få ordentlig näring. Detta kommer att "kväva" håret mycket effektivt, och det blir svagare och jämnare.

Du bör tvätta håret mer än en gång i veckan, men inte varje dag. Hitta något däremellan som fungerar för dig. är du tvättar det varje dag kan du få några oönskade biverkningar eftersom du tar bort användbara näringsämnen och torkar dina rötter.

är det bäst att försöka tvätta håret en gång var tredje dag, och att du använder ett naturligt schampo och balsam (t.ex. havregryn, avokado, eller honung) så hårbotten har friheten att utveckla sina egna naturliga oljor.

Massage

Förutom att vara ett bra sätt att låta dig koppla av efter en lång dag, har en bra hårbottenmassage ännu mer intressanta fördelar för din hälsa och din skönhet.

Varje dag bör du försöka att ge din hårbotten en cirkulär massage med fingertopparna (använd aldrig spikar) för att främja en bättre cirkulation, syresättning och absorption av näringsämnen, medan det kommer att ta bort smuts och damm som har samlats. nvänd alltid lätt tryck och om du har problem med mjäll, kan du till exempel använda en essentiell olja eller lite olivolja.

Masker

Leta efter några hemlagade alternativ för att få hårbotten att bli vacker. Hårmaskor kan förbättra din vanliga skönhetsrutin. Varje vecka kan du använda en blandning av dessa ingredienser på din hårbotten:

 • n låda yoghurt
 • 2 msk honung (60 g)

Du bör få en hel del som du kan sprida sig över hela hårbotten. Låt det stå i 15 minuter och skölj med varmt vatten. Detta är en antiseptisk behandling som kommer att vitalisera och förnya huden på hårbotten. Om din hud är väldigt torr, byt honung med lite aloe vera gul.

utrition

Glöm aldrig det faktum att skönhet börjar inifrån. lla masker, krämer och naturliga schampon i världen kommer inte att vara till nytta för dig om du har en dålig diet. Du borde äta massor av frukter, grönsaker, frön, bönor, nötter och helkorn. Om din kropp saknar de rätta näringsämnena kommer det att påverka hur du ser ut på utsidan.

Glöm inte att lägga till dessa livsmedel till din vanliga kost:

 • Selleri
 • lfalfa
 • Morötter
 • Tang
 • fisk som lax
 • VLÖTT
 • Mandel
 • Milk
 • Vegetabiliska oljor
 • avokado
 • Olivolja

vanliga problem i hårbotten

psoriasis, mjäll och eksem är de tre vanligaste problemen folk möter i hårbotten. Vanligtvis brukar de vara mest synliga bakom öronen, längs pannan, på hårlinjen och på nacken. är det gäller mjäll är den gjord av döda hudceller som fladdrar på ett destruktivt sätt. Den kan behandlas med schampo av örter, till exempel.

 tillsammans med någon inflammation i området. Om du har detta problem, försök inte att borsta ditt hår för ofta och använd alltid en mjuk borste. Skrapa eller irritera inte hårbotten, tvätta håret noggrant och undvik att använda hårtork eller starka hårprodukter.

Övervaka om du upplever stress eller ångest vid den här tiden eftersom de också kan vara orsaken till att det blossar från hårbotten. Det kan också orsakas av dåliga vanor när du tvätter håret eller på grund av användningen av vissa skönhetsprodukter.

Det är en dålig idé att använda permanent hårfärg eller att sätta den i en hård hästsvans eller annan hårklippning medan den fortfarande är våt. Du kan skölja håret i havsvatten för att balansera oljan i hårbotten, och du kan också massera hårbotten med lite olivolja eller arnicaolja.

 på denna del av kroppen, och viktigast av allt, bör du ändra alla vanor som orsakar skada eller obehag i hårbotten. Om du följer dessa rekommendationer får du vackert hår, precis som du alltid ville ha.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar