Farorna med att använda akryl naglar

Det är sant att akryl naglar kan se bra ut, de är perfekta för speciella tillfällen, och de förändra utseendet på våra händer. Men som bäst skulle undvikas.

Du kan njuta av utseendet på akrylnaglar, men de har en hög prislapp på din hälsa.

I den här artikeln kommer vi att berätta om allt du behöver veta om farorna med att använda konstgjorda naglar.

Läs det innan du bestämmer dig för att använda dem eller inte.

Varför är akryl naglar så populära?

Fler och fler kvinnor i alla åldrar har konstgjorda naglar eller förlängningar.

krylnaglar ger en känsla av "perfektion" eftersom de är gjorda av plast. De ses i modetidningar och kändisar.

Det är lätt att förstå varför kvinnor föredrar att bära konstgjorda naglar: 

krylnaglar är målade och ofta täckta i design, vilket är omöjligt på kortare eller robusta naturliga naglar.

Om du har en dålig vana att bita dina naglar eller du behöver dem att se bra på grund av ditt arbete är akrylnaglar ett enkelt alternativ.

Samma sak gäller bröllop, fester och andra speciella evenemang i våra liv.

Läs också: 

eware of konstgjorda naglar

Även om de kan verka harmlösa, både tillämpning och användning orsaka problem. Låt oss ta en titt på vad som händer i vardagsrummet när vi får akryl naglar:

 • De kemiska föreningar som används, harts eller formaldehyd, kan orsaka inflammation, att den naturliga nageln loss från huden, brännskador, smärta och allergiska reaktioner.
 • Det finns även fall av några kvinnor som helt har förlorat sina naturliga naglar och fullständigt förstört dem. Om detta händer kommer spiken aldrig att växa tillbaka.
 • om salongen där du får dina naglar manager är inte väl ventilerat.
 • Vissa salonger använder ett ämne som heter metylmetakrylat för att fästa naglar. Denna kemikalie orsakar allvarlig skada på luftvägarna och genom direktkontakt med fingrarna.
 • nvända en hårtork för att torka naglar snabbare är ett mycket vanligt misstag. Problemet här ligger i det faktum att vissa av dessa ämnen används för att applicera akryl är brandfarliga genom kontakt med hög värme.

 • Skönhetssalonger rengör inte ofta och sterilisera sina verktyg och material när de är färdiga med dem på en kund. Det innebär att nästa kund sannolikt kommer att drabbas av en viss sjukdom, till exempel som kunden innan de hade.
 • Se också till att estetisten har latex- eller plasthandskar.tt snitt eller litet sår på dina händer är det perfekta stället för alla typer av sjukdomar som sprider sig i kontakt för att trivas.
 • Skär inte eller tryck på naglarna. Glöm inte att nagelbandet fungerar som ett naturligt hinder för att förhindra att infektioner och skadliga mikroorganismer kommer in i kroppen.
 • Tvätta och torka händerna innan du applicerar naglar så det finns ingen fukt på naglarna. Detta förhindrar att svamp sprids när naglarna är på plats.

Fler problem med akrylspikar

är du lämnar skönhetssalongen slutar konsekvenserna inte ens om salongen är känd av kvalificerad personal.

De vanligaste biverkningarna är:

 • krylnaglar är mycket styva och kan orsaka skador från minsta slag. Det betyder att plastnippeln drar den naturliga nageln med den. Det här är extremt smärtsamt och det tar lång tid att nageln växer tillbaka.
 • akterier och mikroorganismer som orsakar sjukdom kan ackumuleras i vilken ficka som helst mellan den naturliga nageln och akrylnebeln.

 • llergiska reaktioner är vanliga med artificiella naglar. Detta beror på plast och gifter som de är gjorda av. esultatet: röda, svullna och kliande fingrar.
 • Om akrylnippeln är skadad blir det mycket lättare att smuts, virus och bakterier ackumuleras. är detta händer ska du ta bort den skadade spiken och ersätta den med en ny så snart som möjligt.

Missa inte: 

nvända akrylnaglar är inte ett beslut som ska tas lätt.

Om du efter att ha läst den här artikeln, och trots farorna, fortfarande vill ha på sig akrylnaglar, få dem gjort i en professionell salong av en kvalificerad estetiker. Se till att området är väl ventilerat, ta med din egen fil och leta efter förändringar eller smärta i fingrarna och naglarna.

Ta bort en nagel som orsakar smärtlindring vid behov. Och 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar