Tankar som begränsar dig

 som sänker ner i smärta och som ibland ger oss anledning att spela rollen som offer.

Detta är dock 

Men hur? Genom att vara medveten om att dessa tankesätt är skadligt för oss, och att de i vissa fall leder till att vi sätter upp stängsel som skiljer oss från vår omgivning.

tankesätt som suger dig i

"Jag väntar med det tills i morgon"

Ljud ordet "" bekant för dig? Det är en vana som du förmodligen har, 

Vad som händer i de flesta fall är att du fortsätter att släcka den tills du glömmer den.

Ursäkter som du måste spara upp och inte spendera pengar på att resa som du verkligen vill gå vidare eller skämma bort dig själv, även om du kan, eftersom du tror att det inte skulle vara korrekt, sätt 

tt sätt att undvika detta är att leva varje dag som om det vore din sista, men inte på ett sätt som gör att man "blåsa igenom" allt du har, utan snarare att du njuta av ditt liv och låter dig även gör saker du vill ha.

Vi har bara ett liv. Vem vet var vi kommer att vara imorgon? Varför börjar vi inte njuta av det just nu?

"Jag kan inte sluta tänka på ..."

Det finns något som kallas "tvångstankar", som har en snöbollseffekt där de blir större och större för övervinner du och yttrar sig genom  eller fysisk smärta.

ågot som har inneburit att man skäms eller en situation där du övervinns med skuld, kan orsaka dessa tvångstankar bombarderar dig med hur du kunde ha undvikit situationen.

Plötsligt du inte kan få sova på natten, behöver du inte få njuta av livet, och 

tt lära sig att släppa taget kommer att vara absolut nödvändigt att man inte ska hålla fast vid dessa skadliga idéer som inte låter dig komma någonstans. För om du tänker på det, löser du faktiskt någonting genom att fortfarande tänka på någonting som redan finns i det förflutna?

"Jag måste göra det på ett perfekt sätt"

Har du någonsin varit en ? Om du har vet du att det ibland blockerar dig och förhindrar dig från att acceptera något som redan är gjort.

med ursäkten att du har en uppgift att fylla, kommer du att tillbringa timmar efter timmar för att göra det helt perfekt.

Men du är nog medveten om att 

Du är förmodligen rädd för att misslyckas, eller att misslyckas, eller att bli avvisad eftersom du har gjort ett dåligt jobb. Men har du någonsin slutat att tro att det här är ett bra tillfälle att lära och växa?

tt vara en perfektionist kommer aldrig att förbättra dig. Men genom att försöka och misslyckas kommer du att kunna. cceptera att du inte är perfekt, 

"Jag klandrar mig själv eller du är skyldig". Du har haft ett nära möte med skuld tidigare, men eftersom det är så viktigt är det viktigt att vi helt och hållet tar itu med det.

tt skylla på andra eller känna sig skyldiga i sina två former är mycket skadligt. Det förbjuder dig att leva ett normalt liv och det kan vara förlamande.

är du känner dig själv, kan du inte komma ur ditt nuvarande tillstånd. Du skämmer bort dig själv och du skickar dig in i de obsessiva tankar som kommer till dig.

  • är du äger andra, undviker du det ansvar du borde ha över en situation, vilket leder till oförmåga och brist på perspektiv.
  • Det är viktigt att du hittar den nödvändiga balansen

mellan att skylla dig själv och skylla på andra. Således kommer du att kunna lämna denna typ av tänkande som begränsar ditt sinne bakom dig. Många av oss har upplevt dessa tänkande sätt som får oss att känna oss dåliga, vilket förlamar oss och förhindrar oss från att leva gott, fullt liv.

är vi är medvetna om var och en av dem, bör vi försöka vårt bästa att inte sätta fot i sina fällor.

ftersom vi inte förtjänar att lida av våra egna händer, eftersom vi har satt oss i dessa korsningar.

Kom ihåg att

de värsta stormarna är de vi bildar i våra huvuden,  Det finns 3 typer av sinnen som skiljer oss: Vem är din?

I psykologi och personlig tillväxt talar människor om förekomsten av tre typer av sinnen eller tre mycket specifika mentala tillvägagångssätt. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar