Vad betyder vita märken på dina naglar?

 även om många inte vet namnet.

 De ser ut som små moln och bara dyker upp i vissa delar av nageln.

Det har funnits många myter kring deras ursprung. Det sägs att ett märke uppträder varje gång man säger en lögn, medan en annan teori är att det beror på för lite kalcium i kroppen.

Är dessa teorier korrekta?

Även om några av myterna eller teorierna om dessa vita fläckar kan verka övertygande, gör de alla misstag. Dessa små märken kan inte vara vackra att titta på, men de är helt ofarliga och uppstår på grund av svullnad eller trauma spiken , enl. Dr. Pablo Unamuno, chef för dermatologi avdelningen på sjukhuset i Salamanca, och medlem av spanska akademin för dermatologi och venereologi. "Spiken växer en millimeter var 10 dagar, så när du ser en anteckning i mitten av nageln, betyder det att skadan skedde 2 eller 3 månader tidigare. "

nligt Dr osa Senan dessa mindre skador hända när du dunkade spiken, ta in några hårda under manikyr, bita på naglarna eller skada nagelbanden.

Kan detta behandlas?

 Vänta tills spiken växer ut och klipp av den del som har det vita märket. Du kan också täcka den med en mörk nagellack.

 Om det finns en linje som går från en sida till en annan, kan du ha skadat nageln. I det här fallet kan du söka en hudläkare som kan diagnostisera problemet.

 "I detta fall finns det ingen spik är problemet, men vävnaden under nageln, och detta kan rapportera sjukdom" varnar professor Unamuno.

åd för att undvika detta

För att undvika vita fläckar under naglarna:

  • dricka tillräckligt med vatten
  • nvänd inte hårda borstar för att göra dina naglar ren
  • 
  • inte rengör dem för ofta eller för hårt

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar