Varför och hur ska du exfoliera huden?

. I genomsnitt kommer din hud att regenerera cellerna en gång i månaden. Men med tiden blir processen långsammare. Detta får döda hudceller att förbli på ytan av huden, vilket hindrar tillväxten av nya celler. Därför har vi några metoder och naturliga recept till  här.

u när du vet varför du bör exfoliera din hud , vill vi visa dig några recept som är ekonomiska, enkla och effektiva. De kommer att moisturize och förnya huden.

Morot

landa en , blanda saften med fuktkräm och applicera den på dina händer, fötter och ansikte. Du kan göra det medan du badar. Ta bort masken med mycket vatten.

Spetsar i armbågarna

lbuene är en av kroppsdelarna som vi tar hand om, men du måste ge dem så mycket uppmärksamhet som resten av kroppen får. Skär ett citron i två och gnugga det i huden. Låt det fungera i några minuter och ta bort citronsaften med babyolja. spirin Lös upp aspirin i ett glas vatten. Skjut in en bomullsplatta i vätskan och skrubba ditt ansikte med det. Detta kommer att strama ditt ansikte.

Socker

Ha några matskedar socker i en skål, tillsätt några droppar handkräm och massage denna blandning på dina armar, händer och fötter.

Älskling

landa en matsked

honung

med två malda mandlar och sätt i en halv matsked citronsaft. nvänd den här masken i ansiktet en gång i veckan. Skölj med varmt vatten.  nvänd en skiva av en

papaya

utan frön, gör en puré och applicera den på ditt ansikte. Papaya innehåller papain - ett enzym som löser upp olja och tar bort döda hudceller.  landa 2 msk druvkärnolja, 7 gram majsmjöl och 4 droppar citronsaft tills du har en luddfri kräm. Maser höfterna och musklerna i cirkulära rörelser med denna blandning. Det kommer också att bidra till att minska celluliter.

Havregryn

landa 3 matskedar havregryn med 1/4 matsked mjölk. Ha några bomullsfötter och ta bort dem igen eftersom detta kommer att göra vätskan tjockare. nvänd denna blandning som ansiktsmask.

Leire

landa grön, röd eller vit lera med lite mineralvatten tills du får en jämn mängd. Smörj din kropp väl när du tar ett bad och låt det fungera i 10 minuter. Skölj av med mycket varmt vatten.

Olivolja

landa två matskedar

olivolja

med en matsked salt.  Honung, citron och socker landa dessa tre ingredienser i lika stora mängder och rör om tills du har en jämn blandning. Sedan masserar hela kroppen i cirkulär rörelse.

Kaffe

Kaffe har också fördelar när det gäller att exfoliera din hud. landa lite kaffe med en fuktgivande kräm och massera hela kroppen med denna blandning. Skölj väl med mycket vatten.

atron

Detta recept är mer än enkelt. landa lite bakpulver med vatten tills du har en tjock massa och applicera den på hela kroppen.

anan

Detta recept är perfekt för dem med fet hud!

landa en mogen

 , 3 matskedar socker och 1/4 matsked vaniljssocker. pplicera detta på hela din kropp och massa. Det är viktigt att du masserar i cirkulära rörelser, från botten till botten. Skölj med varmt vatten.  Detta recept är utmärkt för att ha bortskämd din kropp, förutom att den ger fuktighet blir det lugnande på grund av konsistens och lukt. landa en halv kopp kokosnötolja med en halv kopp brunt socker och massera hela kroppen med detta. Ta bort med varmt vatten.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar