Du har tvättat håret fel hela mitt liv

Du kan ha en oklanderlig klänning eller kostym, de vackra skor i butiken och mest eleganta tillbehör, men om ditt hår inte ser bra ut, förlorar allt sin mening.

Kvaliteten på ditt hår är grundläggande när det gäller ditt utseende.

 Därför bör vi lära oss att ta hand om det och inte bara följa vad andra gör med håret. Istället borde vi hitta rätt sätt att ta hand om vårt eget hår.tt ta hand om ditt hår börjar med denna dagliga aktivitet. Om du inte gör det rätt spelar det ingen roll hur många vitaminer och masker du använder eftersom du bara använder dem på skadat hår.

Således har du investerat i hårprodukter förgäves. I bästa fall kommer dessa produkter att rehabilitera det hår du har skadats. Därför vill vi ge dig några viktiga tips om hur du ska ta reda på hur du ska ta hand om ditt hår.

du tvättar håret fel om ...

Du använder schampo varje dag

Det finns människor som inte har en hel dag utan att tvätta håret. De tror att de kommer att vara smutsiga och rädda för att håret börjar bli tjockt. Så de väljer att använda schampo dagligen.

Men 

du väntar för länge med att tvätta håret

ftersom vi redan vet att vi inte ska använda schampo varje dag, vissa människor går den andra ytterligheten. Således gör de schamponering för en veckovis uppgift.

esultatet är att  och de blir inte helt rena.

Du gnugga hårbotten för hårt

Vi minns alla hur våra familjer skrapade vår hårbotten så hårt när vi var unga att de även skada oss. Ibland skulle de till och med knyta oss med sina naglar av misstag.

Vanligtvis när vi är äldre, upprepar vi samma procedur. Om det här är ditt fall betyder det att 

Du kommer att märka att ditt hår är svagt och att det med tiden ökar mer och mer. Oavsett vilka  Du spenderar för mycket schampo

Mer är inte bättre. Kemikalierna som ingår i

hygienprodukter är skadliga för hårbotten  Du använder mycket varmvatten

Även om höga temperaturer är inte dåligt för huden och blodcirkulationen, är motsatsen fallet för huvudet. Detta beror på att hett vatten kommer att torka ut hårbotten och skada hårets hållfasthet.

Tvätta håret ordentligt

Välj rätt produkter till ditt hår

Det är viktigt att du känner ditt hår väl.Torrt hår är annorlunda än fett hår och därmed behöver de behandlas på olika sätt.

Förbered ditt hår

Idag använder många människor hårspray, hårgel eller mousse. Om du använder dessa produkter rekommenderar vi att du borstar håret för att bli av med produktuppbyggnad innan du går in i duschen.

Detta hjälper dig att tvätta det mer effektivt, eftersom det kommer att finnas färre hinder för att nå ditt hår.

Fukt håret med varmt vatten.

xtrema temperaturer torka ut håret. Därför är hett vatten det bästa alternativet att använda. Men om du inte hittar den idealiska temperaturen är det bäst att du växlar mellan

kall  mäta mängden schampo du använder

Uppenbarligen är detta kommer att variera med längden på ditt hår:

Kort och medellångt hår: nvänd ett belopp som motsvarar storleken av en hasselnöt.

  • Långt hår: nvänd aldrig mer schampo än motsvarande mynt.
  • nvänd fingrarna för att gnugga hårbotten

är du har skummad schampo, gnugga den försiktigt in i hårbotten med fingrarna. Om du märker att naglarna rör hårbotten,

raka upp så att du bara använder fingertopparna. 

nvänd kallt vatten för slutsköljningen

Det här steget förbättrar cirkulationen och är mycket viktigt eftersom det hjälper de näringsämnen vi behöver för att nå våra hår och hårbotten i ett bättre tillstånd.

På detta sätt är det inte nödvändigt att använda så många andra produkter,

eftersom vår kropp kommer att ansvara för att ge hår vitaminer  u när du vet att du har tvättat ditt hår på fel sätt, kan du korrigera detta problem.

Vill du följa vårt råd och berätta om det fungerade?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar