Intressant 2019

Kategori: Intressant 2019

Vad är hypotyroidism? Allt du behöver veta

Vad är hypotyroidism? Allt du behöver veta

Vad är hypotyroidism? Hypotyreoidism är en endokrin systemisk sjukdom. Termen "hypothyroidism" beskriver uppsättningen kliniska tecken som leder till minskad sköldkörtelhormonaktivitet i vävnaden. I den här artikeln tar vi en titt på de biologiska orsakerna till detta tillstånd. Funktionen hos hypotalamus-hypofys-sköldkörtel-axeln TSH (tyreotropin, ett tyroidstimulerande hormon) produceras i den främre hypofysen efter den mottager den hypotalamiska hormonet TRH (tyrotropinfrisättande hormon).
Fyra tecken på att du håller på att utnyttjas av en vän

Fyra tecken på att du håller på att utnyttjas av en vän

Det är inte alltid lätt att veta om en väns hjälp dig eller om personen är en god vän. Det finns emellertid en viss typ av beteende eller egenskaper som avslöjar huruvida vänskap är den negativa varianten. Detta kan också avslöja de som har tillbaka tankar med sin önskan om vänskap. Du hör bara från dem när de behöver något Om en vän bara kommer att kontakta dig när de behöver något från dig, det är en bra indikation på en dålig vänskap eller vänskap ERR villkor.
Gelatin många fördelar

Gelatin många fördelar

Gelatin är något vi brukar konsumera när vi längtar efter något, snarare än att vara ett viktigt kosttillskott. Men idag vill vi prata om fördelarna med gelatin för hälsa. Du kanske inte vet att gelatin är redan en viktig del av sylt, glass, yoghurt vissa typer, godis, marshmallows och sorter av såser.
Hur utvecklar du en psykisk störning?

Hur utvecklar du en psykisk störning?

Vi talar ofta om olika typer av psykiska störningar baserat på symptomen som kategoriserar dem, men inte så mycket om hur de utvecklas. Detta är en lika viktig, om inte ens viktigare del. Psykiska störningar uppstår inte ur ingenstans, och symtomen är inte heller slumpmässiga; Varje psykisk störning är ett pussel med olika element som är både logiska och förståeligt.
Frö - underbara källor till kalcium

Frö - underbara källor till kalcium

Visste du att det finns mat som innehåller mer kalcium än mjölk? Sesamfrön är rik på kalcium och järn, liksom vitaminer och omättade fetter. De flesta tycker att mejeriprodukter är den enda källan till kalcium, men vad händer verkligen med kalcium från mjölk? Nutritionists tror att mejeriprodukter saknar magnesium, så kroppen absorberar inte heller kalcium.
Goda egenskaper vid öl

Goda egenskaper vid öl

Vi älskar kall öl på sommaren! Men ibland när vi dricker det får vi lite dåligt samvete: Om jag dricker det här glaset, kommer jag att gå ner i vikt? Är det dåligt för min diet? Det här är några av de vanligaste frågorna när vi frågar oss om vi ska dricka öl eller inte. Idag kommer vi att försäkra dig om att ge all information om öl .
20 Kreativa sätt att återanvända trä hem

20 Kreativa sätt att återanvända trä hem

Lådor (av den typ som används för frukt) är lätta att återanvända om du bara använder lite fantasi. Eftersom de är gjorda av slitstarka material, finns det många intressanta sätt att använda dem för att undvika att kasta dem. Om du inte har trälåda hemma men vill prova ett av dessa projekt själv, hittar du dem i mataffärer eller på marknader.
7 Skäl bröstsmärtor

7 Skäl bröstsmärtor

Många kvinnor associerar bröstsmärta med bröstcancer, vilket uppenbarligen gör dem oroliga. Trots detta har de flesta fall av bröstsmärta ingen samband med sjukdomen. Det är därför användbart att veta om andra orsaker till bröstsmärtor. De flesta kvinnor upplever bröstsmärtor vid många olika tillfällen under sina liv, eftersom det är ett vanligt symptom på hormonella förändringar som orsakas av menstruation eller graviditet.
Livmodercancer: 5 saker att komma ihåg

Livmodercancer: 5 saker att komma ihåg

Nya studier visar att lymfom vanligtvis påverkar 1 av 100 kvinnor. Det är vanligast hos kvinnor som har slutfört klimakteriet. Detta är en vanlig typ av gynekologisk cancer, men trots detta är det fortfarande inte det mest dödliga. Liksom vid de flesta av dessa saker ökar tidig upptäckt utveten hoppet om överlevnad.
Klump i armhålan: när ska du oroa dig?

Klump i armhålan: när ska du oroa dig?

Detta är ett vanligt problem. Vi har alla antagligen hittat en klump i vår armhålan på en punkt och det borde inte orsaka att du är så orolig. Här kommer vi att förklara vilka steg du ska ta när du hittar nästa. Vad kan orsaka att en klump bildas i armhålan? Åttio procent av fallen är normala och borde inte orsaka några problem.
[pagination/]