10 Nyckelfibromyalgisymptom

Känner du till några symtom på fibromyalgi? Det är ett syndrom som kännetecknas av 

Det är oftast åtföljs av episoder av 

Den exakta orsaken är inte detekterad. Men hälsoexperter 

Det är uppenbart att varje fall är lite annorlunda. Men vi kan säga att patienter som lider av fibromyalgi tenderar att visa en ökning av nivåerna av i sina kroppar. Detta utlöser återigen ett antal andra reaktioner.

tt av de största problemen med att diagnostisera fibromyalgi är att det tenderar att vara lätt förvirrad med andra vanliga förhållanden. Men om det inte behandlas tidigt kan det få några allvarliga konsekvenser. Det är därför viktigt att ta reda på hur detta tillstånd manifesterar och vad man ska leta efter om du misstänker att det utvecklas.

Låt oss ta en titt på dem.

1. Stelhet

tt av problemen människor som är drabbade av detta erfarenheter sjukdoms oftast är i kroppen. Detta är särskilt 

Det finns en känsla som liknar de patienter som diagnostiserats med artritupplevelse, eftersom detta också kan förhindra rörelse.

2. Koncentrationsproblem

Detta symptom är känt som "fiberskada" eller "hjärnavlopp". Tyvärr kommer för de drabbade.

Personen kan inte fullt ut fokusera på sin verksamhet. Dessutom kommer de ibland att uppleva kortsiktig minnesförlust också.

3. Trötthetskänsla

Kronisk trötthet eller är ett annat vanligt symptom bland dem som har fått detta syndrom.

n känsla av tyngd i kroppen, sattes till intensiv psykologisk stress, . Det ger en känsla av utmattning 4. Smärta i hela koppen

Patienter som får diagnosen fibromyalgi vanligtvis uppleva känslor av smärta, antingen milda eller intensiva, hela kroppen.

Dessa smärtor kan börja med låg intensitet och kan uppstå regelbundet. Men

tenderar de att vara intensiva, skarpa och slå. 

svarar de vanligtvis inte snabbt eller enkelt på verkan av smärtstillande medel. 

På grund av några av de fysiska och psykiska symptom som beskrivs ovan, människor med detta tillstånd har ofta svårt att uppnå god kvalitet sömn.

eurotransmittorerna i hjärnan förändras av detta tillstånd. ftersom de blir mindre effektiva för att stimulera hjärnan påverkas resten negativt.

För att inte nämna att

kroppsliga obehag av smärta kan vara värre vid vissa sovställningar 6. Domningar och stickningar

stark känsla av domningar i armar och ben fibromyalgi Patienter rapporterar ofta att de känner att Huden blir "punkterad", speciellt i händer och ben. Känslan

varar ibland några minuter Dessa symptom ökar vanligen på natten

 7. Matsmältningsbesvär

Obalanser i inflammatoriska processer orsakade av fibromyalgi kan komma hand i hand med gastrointestinala symptom som liknar de som orsakas av

colon irritabile 

, och retention och gastroesofageal återflöde. 

Ofta rapport påverkas av denna sjukdom större känslighet och allergiliknande reaktioner

 Den lidande kan uppleva symptom som liknar migrän. Således kan kroppen reagera negativt mot överskott av ljus, höga ljud eller kemikalier som finns i vissa produkter.

9. Känslighet för temperatur

På grund av de kontinuerliga förändringar som kroppen genomgår på grund av obalanser i deras inflammatoriska processer,

, patienter med fibromyalgi svårt att reglera kroppstemperaturen. Detta symptom är ibland så starkt att det hindrar patienter från att uppnå adekvat vila. Detta beror på den överdrivna känslor av

varm Dessutom

plötslig temperaturförändring i miljön vanligtvis en starkare inverkan på patienter . är allt kommer omkring är de mycket känsligare för sådana förändringar än en frisk person skulle vara. 10. Depression

n mycket viktig sak att tänka på när man diskuterar fibromyalgi, är episoder av

depression Tyvärr är detta ett tillstånd som har en märkbar inverkan på livskvaliteten. Detta orsakar ofta känslomässiga förändringar och känslor av djup

sorg Som vi har sett är det inte lätt att förstå utvecklingen av fibromyalgi. lla går igenom det,

kräver ett starkt stöd från medicinska och psykologiska yrkesverksamma, liksom från familj eller vänner. Det är viktigt att inkludera alla möjliga symtom på fibromyalgi, så att om misstanke kan få patienter att få en bekräftad diagnos eller få sinnesro så snart som möjligt.

Har du fibromyalgi? Sedan har du en trevlig frukost med dessa 5 enkla tips.

Citrusfrukter är en av de bästa matvarorna för fibromyalgi. De ger vitaminer och mineraler som hjälper till att hålla inflammation och smärta i kontroll. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar