10 Nya och överraskande tillämpningar av extra jungfruolja

xtra jungfruolja står i köket med miljontals människor runt om i världen som väljer Denna olja för dess behagliga smak och användbarhet.  oddsen är att du har en flaska stående runt och du inte har en aning om alla de sätt du kan använda den i olika situationer. Vi vill att du ska veta hur bra olivolja kan vara för din hälsa, skönhet och att ta hand om ditt hem. I dagens artikel delar vi 

Stöd viktminskning

Olivolja är ett hälsosamt typ av fett som kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Denna olja bidrar till att öka din ämnesomsättning att bränna mer fett när du känner dig mätt och belåten samtidigt. I Medelhavsdieten använda olivolja som dressing för sallader, kokta grönsaker, såser, och det blir även serveras på bröd i stället för smör.

Smärta

Tack vare dess höga innehåll av oleocanthal, fungerar olivolja som en  n studie visade att regelbunden konsumtion av olivolja kan minska inflammation i samband med vissa kroniska sjukdomar.

Förebyggande av kognitiv nedsättning

De enkelomättade fetter som finns i olivolja kan hjälpa fördröja eller förhindra uppkomsten av kognitiv svikt har förknippats med psykiska sjukdomar som lzheimers.

förebygga diabetes

Inkluderar du olivolja i din kost kan du också bidra till att fördröja eller förhindra uppkomsten av typ II  vilket minskar risken att drabbas av höga blodsockernivåer.

stärka immunförsvaret

Ditt immunförsvar är ansvarig för att hålla kroppen fri från sjukdomar och infektioner som orsakar förkylningar och influensa.  De antioxidanter som är närvarande i extra jungfruolja stärker immunsystemet, och de finns inte i någon annan typ av olja.

Lugnar blöjeksem

Olivolja är en naturlig, mild och säker ingrediens som kan lugna symptomen på blöjutslag. 

Det är en naturlig fuktighetskräm

För att bibehålla frisk hud, är det viktigt att väta dagliga med ingredienser som bidrar till både rena det och förnya det. Olivolja är en av de fantastiska "krämerna" som hjälper till att behålla hudens elasticitet, förhindra tidig åldrande och skydda den mot solskador. pplicera ett par droppar olivolja på din hud, i kombination med den essentiella oljan som är din favorit.

Sluta röka

Olivolja är ett utmärkt stöd för alla som vill . Spenderar du fem droppar extra jungfruolja varje morgon innan frukost hjälper dig att bekämpa nikotins effekter i kroppen och minska ångest.

Temme Curly Hair

Krokigt hår kan vara lite utmanande när det gäller styling och utjämning. I stället för att använda kemiska produkter och geler för att tämma rynk och statiskt hår, försök att applicera lite olivolja för att forma din frisyr. Häll några droppar i din hand och applicera den på ditt hår.

Denna produkt kan också användas som behandling för torrt hår och torr hårbotten eftersom det hydratiserar, tätar delade tänder, bekämpar mjäll och ger hårglans.

Fighting Snoring

Flera studier har visat att äta olivolja kan hjälpa till att minska de irriterande sömnsvanorna som gör din partner galen. Konsumera några droppar extra jungfruolja varje natt innan du går och lägger dig. 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar