10 Konstiga saker händer när du sover

är du stänger dina ögon vill du självklart ha en bra och avkopplande natt sömn. Men kroppen går faktiskt igenom några otroliga fenomen medan du sover som vi kommer att berätta om. Är du redo?

1. Plötsliga spasmer

Du har definitivt upplevt detta från tid till annan. Du har precis somnat och upplevt en plötslig spasma. Detta är ganska vanligt och helt ofarligt. är Detta fenomen känt som en hypnotisk puls och uppträder endast medan du sover . nledningen är att kroppen förbereder sig för förändringar som inträffar medan vi sover . Vår kropp går och sover och hjärnan kan tolka detta som ett fall och därmed utlösa denna reaktion.

2. Sleep Paralysis

Det här är något som många upplever. Det händer bara under djup sömn, kallad M (apid ye Movement). Det här är det ögonblick då vi inser att vi drömmer, och till exempel, vet vi att den grymma mardröm har vi inte är äkta. Vi försöker svara eller flytta, men klarar inte. åda armarna och benen är förlamade. Det kan vara skrämmande eftersom vi inte kan reagera även om vi inser att vi drömmer. Detta gör drömmarna ännu mer verkliga.

3. Gnutning av tänder

Detta kallas bruxism. Vi gnuggar tänder på grund av stress eller förspänning i käftarna. Detta kan få oss att vakna med smärta i käken eller tänderna problem.

4. Talar och sover

Har du eller din partner någonsin gjort det här? Det är mycket vanligt och kan ibland orsaka problem mellan par. Vissa säger ett ord eller en fras, medan andra kan hålla en hel konversation. fteråt glömmer vi dem, oavsett hur mycket andra frågar oss om att komma ihåg vad vi sa.

5. Sexlyst

Det här är ingen överraskning, du har nog upplevt det här själv. Män får ofta erektioner på natten, vilket är en naturlig och hälsosam tecken på god blodcirkulation och syre i blodet, vilket leder till en erektion. Detta är inte begränsat till män. Kvinnor kan också uppleva en ökad sexdrivning under våta drömmar . Detta händer på natten när kroppen separerar vissa hormoner som leder till ökad sexdrift.

6. Snabb ögonrörelse

Våra ögon rör sig när de är stängda, särskilt under M. Forskarna vet ännu inte varför detta händer, men många tycker att det är förenat med en ökad stimulering av nervsystemet, vilket innebär att hjärnan kan organisera minnen, sortera information och optimera vårt minne. Det är därför ett viktigt biologiskt behov att ha en god natts sömn. 7. Vi är lite högre på natten

Förvånad? Visst. Men vänta, vi är bara lite högre, inte så mycket.

Detta beror på att ryggraden är bättre hydrerad och sträcka lite på natten, vilket gör spinal skivor är något annorlunda och gör oss högre.Men de återvänder till sin normala position på morgonen. Är det inte så intressant? 8. Hjärnan gör sig av gifter på natten

Som ni ser är sömn viktigt för vår hälsa och särskilt för hjärnan, vilket är otroligt aktiv medan vi sover.

Förutom att organisera och sortera information, hjälper kroppen att bli av med gifter och andra skadliga ämnen i natten, i samarbete med det lymfatiska systemet. Det är hur proteinerna skyddar hjärnan, få det bästa och förhindra sjukdomar som lzheimers. 9. Tillväxthormon utsöndras hos barn

arn behöver sömn för att växa, och det är viktigt för den mänskliga tillväxthormonet HGH som utsöndras och gör muskler och ben växa.

Dessutom är det vävnad hos vuxna. Så det är viktigt att sova nog! 10. Gå ner i vikt medan du sover!

Vi vet att sömn är en verksamhet som inte är ansträngande, men det betyder inte att vi inte använder energi, det gör det. är du sover, utför kroppen ett antal uppgifter, såsom rengöring och avlägsnande av toxiner, vilka är viktiga för återuppbyggnad.

Om dessa toxiner inte tas bort, kommer vi att samla vätskan, svälla och få njurproblem ... om vi inte sova eller sover dåligt, allt detta kan hända, och hormonet ghrelin, "hunger hormon", kommer att produceras. Vet du vad detta hormon gör? Det gör oss hungriga. Det är värt att komma ihåg.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar