10 öVerraskande fakta om vår kropp

Syftet med denna blogg är att ha en plats där man kan diskutera hur man bäst tar hand om din hälsa, ge goda råd för allmänna välbefinnandet och ger tips på enkla behandlingar du kan göra hemma för att förbättra sin skönhet . Vi älskar att lära oss nya tips och tricks, och idag vill vi berätta om 

Vår kropp är ett finjusterat instrument och är också ett litet mysterium. Det är utan tvekan unikt och speciellt, och idag kommer vi att berätta om några av de . Är du redo?

1. Digestion

Genomsnittet spenderar maten du äter mellan 3 till 6 timmar i magen. Magen kan lagra upp till 2 liter av mat, och det är därför det ibland tar . Men du kan bli förvånad över det faktum att din mat kan stanna i kolon i 8 till 20 timmar. Varför? Vissa människor har långsammare tarmsystem, så hela processen med matsmältning, syntes och separation kan ta lång tid.

2. Hur länge kan vår kropp överleva utan mat och vatten?

Du kanske har frågat dig denna fråga innan? Vad kan vara värre? Hur skulle det vara att vara utan mat och vatten? Det är okej att veta att kroppen kan klara sig bättre utan mat än vatten. Det är därför du borde alltid vara välhydrerad, eftersom för lite vätskeintag kan få allvarliga konsekvenser.

Vår kropp kan faktiskt överleva cirka 7 dagar utan mat, beroende på din hälsa.  är vår kropp blir uttorkad kommer hälsoproblem att uppstå.

3. Hudens Mysteri

Huden är en väldigt konstig del av kroppen. Visste du hur mycket döda hudceller du potentiellt kunde bli av med under en livstid? Mer än 15 kilo! Men i stället för att du tycker att det är hemskt bör du hälla det och tänka på det som ett hälsoskilt. tt ta bort döda hudceller och regenerera nya celler ger dig en 

4. Varför är dina fingrar rynkade när de har varit i vatten länge?

Detta är en klassisk fråga som barn alltid frågar efter. är du spenderar länge i badet eller i poolen ser du att dina fingrar, och även fötterna, blir rynkade. 

Tidigare var det så att när fingertopparna var skrynkligt hjälpte människor att få ett bättre grepp för små frön och växter i fuktiga miljöer. Om du vill testa det, försök att ta tag i spikarna på botten av badet både innan och efter fingertopparna har blivit rynkade. aturligtvis är detta fenomen inte lika användbart som det brukade vara.

5. Sällsynta fakta om tungan

Din tunga är unik; inga tungor är desamma. Medeltalet är tungan ca 10 cm lång, men formen, spåret och linjerna är helt unika, precis som dina fingeravtryck. Vill du veta något annat konstigt? . Så de smaker du visste i barndomen kan förloras för alltid.

6. abys värld

Visste du att barn har  i kroppen när de är födda? Det finns mycket! Men med tiden växer en del av dessa ben tillsammans och i vuxen ålder, har antalet ben minskat till 206.

och något annat konstigt barn: n sak som alltid lugnar barn är ljudet av ett slående hjärta. I 9 månader i moderns mage har det ljudet alltid varit med dem. Så om du märker att din baby inte sover bra, lägg barnets huvud på bröstet så att barnet hör ljudet från ditt hjärta.

7. Hårväxt

Vi spenderar mycket tid att berätta för dig hur viktigt det är att få tillräckligt med sömn. Det här är när lymfsystemet rengörs och för barn som tillväxthormonerna utvecklas. Men naturligtvis, om du har vuxit kommer inte höjd förändring, men håret kommer att växa 

8. Du producerar cirka 3 gram antikroppar varje dag.

Det här är verkligen intressanta fakta om vår kropp!  din producerar cirka 3 gram antikroppar varje dag för att skydda mot mikroorganismer, virus och bakterier. Om det inte hänt skulle du ha varit sjuk hela tiden.

9. astar du ofta?

Om du är en av dem som rodnar lätt och det har vanligtvis en rosa glöd på kinderna, bör du veta att magslemhinnan får en rosa nyans. Glöm inte påståendet att "" - känslorna reflekteras ofta här.

10. aveln är en källa till bakterier!

Visste du att din navel ger utrymme för ett ekosystem med bakterier? Kom ihåg att hålla naveln ren - glöm inte den här attraktiva delen av midjan!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar