10 Saker du måste veta om för lite sömn

 Gillar du en djup och helande sömn? ller är du kanske en av dem som vaknar ofta under natten? Sömnlöshet är den värsta störningen vi gillar på natten utan tvekan. Och en annan aspekt är att om det blir kroniskt kan det leda till mycket allvarliga hälsoproblem.

I vår blogg idag vill vi bjuda in dig att upptäcka som du kommer säkert att hitta intressant. Och kom ihåg, en kontinuerlig brist på sömn är något vi måste behandla på ett riktigt sätt.

egränsa dig aldrig enbart till att använda de klassiska Ibland kan en enkel förändring av våra dagliga vanor eller kost ge oss bra resultat.

1. Sömnbrist kan leda till viktökning

n ny studie som publiceras i tidskriften ndocrine Society avslöjade något som vi bör komma ihåg. Om vi ??lider av kronisk sömnlöshet eller att vi inte uppnår en helande sova på natten, saktar din ämnesomsättning ner och funktionaliteten hos det lymfatiska vår ändras.

Kroppen slutar filtrera ut tillräckligt med toxiner, levern kan inte rengöra sig effektivt, och det får oss att gradvis gå upp i vikt. Men den enkla vana att och tillräcklig vila i minst sex till åtta timmar en underbar gåva vi kan ge vår hälsa i allmänhet. Och detta kommer också att hjälpa oss att gå ner i vikt!

2. Hur många timmar ska vi sova varje natt?

Vanligtvis är detta individuellt. Det finns vissa människor som behöver sova i 9 timmar att känna sig redo att gå på morgonen, och å andra sidan, vissa människor behöver bara sex timmar. Det är dock viktigt att du har dessa punkter i åtanke:

 • Du ska aldrig sover mindre än 6 timmar
 • Den ideala tiden för tillräcklig vila njuter minst 5 timmar ostörd sömn
 • Om du är en vuxen, är det inte rekommenderat att du sover mer än 11 ??timmar i sträck (om du inte behöver ta igen många timmars sömn du tidigare har förlorat). Om du sover mer än 11 ??timmar kan du känna motsatt effekt, det vill säga vakna upp trött.

3. För lite sömn kan leda till förlust av benmassa

tt verk som publiceras i tidskriften Journal of one and Mineral esearch eview, informerar oss om en mycket viktig aspekt som du bör vara medveten om:

 • har kopplats till osteoporos. Varför? Sömnapné får vår kropp att få mindre syre, vilket orsakar inflammation och som en konsekvens förändrar ämnesomsättningen. llt detta påverkar vår benmassa.

4. För lite sömn kan leda till demens

I det här fallet måste vi också lägga till sömnapné sömnlöshet som kan orsaka detta oroande fara skulle uppstå. påverkar hjärnhälsan direkt, vilket ger små mini-slag som förr eller senare leder till demens. Det här är något väldigt farligt.

Kom ihåg att det är viktigt att du 

5. Vad händer om vi gör lite motion?

ågot så enkelt som att gå till en liten promenad i 15 minuter efter middagen kommer inte bara hjälpa dig , men det kommer också att hjälpa dig att sova i flera timmar i sträck. Tveka därför inte att få lite motion varje dag. Det är värt det!

6. Fördelarna med en liten fusk

Vem sa att du tar en tupplur bara för spädbarn? Sova vid middagstid i 15 till 20 minuter kommer att hjälpa dig ta igen och samtidigt kommer det att hjälpa dig att slappna av och bli lugnare i slutet av dagen .

7. Fördelarna med yoga eller meditation

nligt experterna säger, är de som vanligtvis lider av högre nivåer av Utföra någon form av avslappnande motion varje dag är mycket positiv för alla, men hos äldre är fördelarna ännu större.

Om du är motiverad att prova yoga, kommer du att upptäcka hur du uppnår en mycket djupare sömn och ytterligare förbättra andra delar av ditt liv.

8. Sömnlöshet stimulerar över våra hjärnor

Hjärnan behöver kroppen vilar under natten, eftersom det är vid denna tid som den kan utföra sina egna funktioner såsom att organisera information, skicka order till det lymfatiska systemet som kommer att detox kroppen, lagra minnen, dröm ...

 du kommer att drabbas av huvudvärk, trötthet på morgonen, koncentrationssvårigheter ...

9. Insomnia innebär att vi förlorar en "liten bit" av våra minnen

Precis som vi har visat tidigare, för att organisera information, att sortera och logga data och minnen. Om det inte händer, om du har sömnlös natt kan din hjärna inte utföra någon av dessa funktioner. Lite efteråt kommer du att märka att det är svårare att komma ihåg information som möten, samtal, datum ... Sova är så viktigt! !

10. Under natten upplever vi en sann "hjärntvätt"

Förvånad? Det är bara ett uttryck för en mycket spännande funktion:

 • Under natten kommer hjärnceller vår krympa, så att kan passera mer fritt. rbetet med denna vätska är att ta bort alla de avfallsprodukter som cellerna har producerat under dagen. Som du förmodligen förstår är detta något väldigt viktigt och om vi inte sover ordentligt kan den här funktionen inte utföras och vi kommer att drabbas av en uppbyggnad av toxiner.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar