10 Saker du bör veta om Zika virus

Världshälsoorganisationen (WHO) har utfärdat en viktig varning: enligt verifierade data så långt.

tt stort problem är att idag, enligt de flesta nationella hälsovårdsinstitutioner, finns ingen specifik behandling som utvecklats för att motverka virusets effekt. Genom adekvata förebyggande åtgärder och tillgänglig all tillgänglig information kan förhoppningsvis fler människor skydda sig själva.

nligt de flesta läkare leder Zika vanligen till utslag och feber. ndast personer som har ett försvagat immunförsvar riskerar att dö av detta virus.

Problemet idag har en mycket mer störande effekt: 

I dagens artikel kommer vi att ge dig all information du behöver.

Vad är Zika virus?

Zika-virus är mycket lik dengue och yellowberry. Det härrör från en region i Uganda som kallas Zika, så namnet som det gavs omedelbart upptäcktes detta tidigare okända virus, vilket också påverkar apor.

var upptäckten gjordes 1947, men det var inte förrän 2007 att viruset överförs till människor, och påverkade omkring 8000 personer på en ö i Mikronesien i Stilla havet.

Vid den tiden var de vanligaste symptomen på viruset ett allvarligt utslag, ledvärk och trötthet.

Men om 2007 utbrottet inträffade på grund av överföring från frika till Mikronesien, det har skett förändringar i viruset mellan den tiden och 2015 då mer oroande effekter började följas i merika, inklusive utveckling av mikrokefali hos nyfödda.

Vi rekommenderar att du läser om de bästa hemgjorda mygga medel

Idag Zika virus är annorlunda

 • Pasteurinstitutet i Guyana bedriver studier på Zika virus där de analyserar denna patogen som nu har spridit sig över stora delar av merika.
 • Även om det kan påverka miljontals människor varje år, vilket Zika virus bara döden i sällsynta fall, när folk har andra luftvägssjukdomar, infektionssjukdomar, allvarlig hjärtsjukdom eller utmattning.
 • Vad som orsakar den aktuella nivån för varning är vad vi nämnde i början av denna artikel - det aktuella Zika-viruset påverkar fostret och orsakar mikrofager.
 • nligt var mellan 2010 och 2014 detekteras mellan 150 och 200 fall av mikrokefali i rasilien. Statistiken är extremt alarmerande när man betänker att år 2015 var 3895 fall
 • Den aktuella virusstam av Zika kommer från en asiatisk genotyp och inte längre kopplade till den första kända stammen som kom från Zika i Uganda.

Virusets historia som idag påverkar merika har tydligt kartlagts. Detta ger hopp om tidig behandling och vaccination.

Hur överförs Zika-viruset?

Du kommer sannolikt att få Zika-viruset om du stansas av endes aegypti-> 999> mygga. Det är dock inte tillräckligt att bara applicera myggavvisande eller undvika stillastående vatten runt huset. Kom ihåg att den nuvarande formen av viruset kan även överföras på följande sätt:

Sexuell transmission (viruset förblir i fröet under en lång tid)

 • Perinatal överföring från mor till foster genom blodomloppet,
 • Läs om de

graviditet efter ålder 35 

efter stucken av en infekterad mygga kan ta

mellan två och sju dagar före Du märker de första symptomen. Det vanligaste symptomet är:

Pruritus

 • tt enkelt sätt att separera Zika virus från allergier eller

andra typer av hudreaktioner är närvaron av svår muskelsmärta och trötthet. eurologiska eller autoimmuna komplikationer är sällsynta, men har registrerats i rasilien under de senaste månaderna.

Zika Virus och gravida kvinnor

Som du förmodligen förstår är orsaken till den aktuella Zika-varningen ökande i det oroande antalet barn som lider av mikrofarmaka.

Den höga riskgruppen för att få viruset ingår när gravida kvinnor eller försöker bli

 Idag omfattar följande länder:

Mexico, Guatemala, l Salvador, Honduras, Haiti, Puerto ico, Saint-Martin, Guadeloupe, Martinique, arbados, Panama, cuador, Colombia, Venezuela, Guyana, Surinam, Franska Guyana, rasilien, olivia och Paraguay.

Den epidemiologiska bulletten från rasilien har noterat de flesta fall hittills i år och de har redan börjat undersöka viruset jämfört med 46 barns död i år.

Dessutom

rapporterades den första dödsfallet för en nyfödd i US i början av januari, Jag är gravid, vad kan jag göra?

De rekommendationer som hittills har gjorts utanför merika har varit tydliga och uppenbara:

Om du är gravid, resa inte till något av de länder som nämns ovan. är långa ärmar och byxor för att undvika att bli stucken av en mygga

 • 
 • Undvik att ha områden runt ditt hem som samlar stillastående vatten, inklusive krukväxter, och kontrollera alla områden där det finns fukt och insekter kan samlas in. Sova med myggnät.
 • WHO rekommenderar att alla gravida kvinnor, eller de som försöker bli gravida, gå till läkare för regelbundna kontroller och hålla dig uppdaterad hela tiden.
 • Orsaker Zika virus orsakar missbildningar

Som vi indikerat ovan har rasilien upplevt den största delen av de allvarliga biverkningarna av Zika-virus, inklusive mikrokefali hos nyfödda.Det är här de många studierna nu genomförs för att hitta orsakerna och möjliga behandlingar för sjukdomen.

isken för mikrokefaliska och andra fosterskador har associerats med en

 • infektion i Zika-viruset under graviditetens första trimester. Microvalpha är ett mycket sällsynt tillstånd som antingen är genetiskt eller orsakat av exponering för miljömedel (antingen giftiga eller smittsamma).
 • arn som är födda med denna defekt har en mycket mindre huvudomkrets än normalt vilket förhindrar deras utveckling. De lider av anfall, problem med att ta hand om mat och även att de riskerar att dö under de första dagarna av livet.
 • Idag finns ingen specifik behandling för mikrokefalier.
 • Jag är gravid: Hur kan jag ta reda på om min baby har mikrokalfali?

Microvalphaly kan diagnostiseras i livmodern med prenatal ultraljud.

Men för att göra detta måste du vänta till tredje trimestern, och även dessa resultat är inte alltid tillförlitliga. Diagnosen är vanligtvis postpartum. Det finns olika grader av svårighetsgrad med mikrokefalier, och vissa barn med adekvat stöd kan leva ett mer eller mindre normalt liv.

Microkefali är dock nästan alltid associerad med vissa former av inlärningssvårigheter.

Slutsatser

Zika virus och tillhörande varning finns för närvarande i 18 länder och territorier över hela Latinamerika, och detta kan snart utökas till 20

Den senaste nyheten är att Zika virus Kommer närmare Jamaica och Karibien i allmänhet. Medicinska institutioner rekommenderar kvinnor att exponera sin graviditet så mjukt som möjligt under det nuvarande utbrottet och skydda sig mot myggor.

Det är viktigt att du går till läkare om du misstänker att du har symptom på Zika virus,

och utan tvivel att följa alla deras rekommendationer. För närvarande har forskning kunnat spåra var viruset är, varifrån det kommer och hur det sprids, så det finns snart hopp om ett vaccin. Med mer information, beteendemässiga förändringar och stöd från sjukvårdspersonal och forskare kommer vi att kunna övervinna Zika-virusutbrott.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar