10 Saker du vill veta om kroppen

Vår kropp är fantastisk. Vi är varelser fulla av goda och dåliga egenskaper, och det råder ingen tvekan om att vi kan göra stora saker. 

1. ehöver du en sena?

Detta kan komma som en överraskning, men . Om du vill ta reda på om du är en av dem, gör bara en sak: Sätt tummen på lillfingret och försök att vrida din handled bakåt. I 85% av oss kan vi se två senor när vi gör denna övning, men vissa kan bara se en. Hur många ser du?

2. Vasovagal synkope

Detta är en annan konstig och problematisk sak som påverkar vissa människor. Vissa människor faller av efter att de har urinerat. 

3. eproduktionsorgan och njurar

Dessa två är nära kopplade. Till exempel, låt oss titta på män.  Detta är resultatet av att båda utvecklas tillsammans tills de var fullt utvecklade.

4. Försök flytta ringfingeret

. Du borde kunna lyfta alla, förutom ringfingeren. ågon kan hantera detta, men rörelserna på detta finger brukar vara begränsade av pekfingeren och lillfingeren har sina egna muskler medan ringfinger och mellanfingrar delar en muskel. Du kan inte sträcka en stund och böja den andra.

5. Den ena njuren är högre upp än den andra.

Här är ett annat undra: hos människor är den vänstra njuren lite högre upp än den rätta. Varför är det så? 

6. lodsocker

Om sockerhalten i blodet motsvarar en matsked löst i blodet, kan du leva utan två dagar utan att äta. Senare kommer kroppen att lida på grund av en process som kallas ketos. Detta sker när levern bryter upp glykogen för att kompensera för saknad socker i blodet . Detta är farligt och har inte prövats. Det är också därför som motverkar dieter rik på protein men utan socker.

7. Visste du att du har mindre ben än en bebis?

Det är sant! Du är född med  i kroppen. är du växer börjar dessa ben att komma i kontakt och utvecklas, så att du som vuxna endast har 206 ben i kroppen.

8. Försök att andas och svälja samtidigt. Är du redo?

Har du någonsin försökt? Jo det är omöjligt. Detta är ett konstigt utfall av evolutionen, där gommen utvecklades ytterligare bakåt för att underlätta för oss att prata. Detta leder till ökad risk för sting. Därför är dåsigheten där, jobbet är att förhindra att maten försvinner i andningsröret. llt detta gör det omöjligt att svälja och andas samtidigt.

9. Hur många antikroppar producerar du på en vanlig dag?

. Detta är viktigt och det är också mycket viktigt att skydda kroppen från dessa skadliga mikroorganismer.

10. Hur många atomer är människokroppen gjord av?

Har du någonsin ställt den här frågan? Jo, frågan kanske inte har hållit dig vaken på natten, men du kanske undrar en eller två gånger. Låt oss ge dig ett snabbt exempel: Om en person väger 70 kg, hitta antalet atomer genom att skriva siffran . Är det svårt att föreställa sig? Det är förvånande, men sant!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar