10 Toxiner som är skadliga för barn

; Föroreningar, bekämpningsmedel, rengöringsmedel, vissa typer av livsmedel, läkemedel och även vissa vacciner utsätter barn för giftiga kemiska ämnen som över tiden kan påverka hälsan på olika sätt.

Hur man skyddar barn från giftiga ämnen

Idag är det nästan omöjligt att förhindra intag av toxiner som uppvisar olika hälsoproblem. Förorening, dålig kost och vissa ohälsosamma vanor kan orsaka en samling toxiner som kan påverka olika organ i kroppen. arn utsätts för alla dessa giftiga ämnen i miljön och även från livsmedel som vi tillåter barnen att äta . Men genom att vara medveten om de olika toxinerna och skadorna som de kan orsaka kan vi vidta olika åtgärder för att minska den effekt de har på våra barn.

Problem med exponering för toxiner ökar för varje år. Även läkemedel blir bättre och bättre och fortsätta att hitta motgift för hälsoproblem gifter orsaka det finns fler och fler fall där barn och vuxna har blivit sjuka till följd av exponering för gifter

Även om många fortfarande ignorera detta giftiga ämnen kan orsaka allt från lätta allergier mot olika typer av cancer hos barn. Olika studier har visat att barn kan uppleva inlärningssvårigheter, sen utveckling eller ovanligt beteende . Det finns också fall av autism, lägre immunförsvar och andra kroniska sjukdomar.

Vanliga gifter som är skadliga för barn

  • Mercury fyllningar

Kvicksilvret i dessa fyllningar kan sakta men säkert penetrerar ett barns kropp och orsaka neurologiska skador.

  • Vissa läkemedelsbehandlingar

Även om det inte finns mycket information om detta, skrivs det ibland till barn med högt och farligt giftinnehåll. land dessa finner vi läkemedel för DHD, som tillhör en typ av medicin som kallas amfetamin. Detta liknar det narkotiska läkemedlet som finns på gatan och är känt som metamfetamin. D Det finns flera och fler fall av förskrivningsföreskrifter för antidepressiva medel för barn, vilket är mycket farligt.

  • atriumglutamat

Detta gift finns överallt, särskilt i livsmedel och i personliga hygienprodukter.

  • Vissa vacciner

Vissa vacciner är inte så bra som vi har fått höra i årtionden. , och för att bestämma de biverkningar de kan ha för deras hälsa.

  • earbetad mat och snabbmat

Det här är barnens favoriter, och vi vuxna köper alltid denna "" för att behaga barnen. Även om smak och lukt är utsökt, har det visat sig att dessa livsmedelsvarianter är fulla av kemiska ingredienser som ökar risken för cancer . Denna typ av mat orsakar också fetma och andra sjukdomar som kan orsaka dålig levande kvalitet för barnen på lång sikt.

  • Tvättpulver

Dessa är mycket användbara när du tvättar kläder, men de har också en hög toxin som kan påverka både vår och barns hälsa.

  • Shampoo och andra hygienprodukter

Du kan aldrig ha ifrågasatt alla de sällsynta ingredienserna som beskrivs på schampongflaskan och andra hygienprodukter. Om du är nyfiken och börjar undersöka lite, är det möjligt att ta reda på hur giftiga dessa ingredienser kan vara för vår kropp. 

  • engöringsmedel

engöring för glas, ugnsrengöringsmedel, tvättmedel, tvål för att nämna något verkar harmlöst, men sanningen är att de innehåller mycket kemiska komponenter som är mycket farliga. Inandning eller intag av dessa produkter kan påverka din hälsa negativt eller leda till ett dödligt utfall . Var försiktig med att låta dessa produkter vara tillgängliga när dina barn leker i huset.

  • Miljöförorening

Det är praktiskt taget omöjligt att inte utsättas för hög förorening i dagens samhälle. vgaser från bilar, fabriker, cigaretter och andra giftiga ämnen runt oss påverkar våra barn dagligen och självklart oss själva.

  • Kolsyrade drycker

arn älskar smaken av dessa drycker och skulle vilja ha det här när de törstar. Sanningen är att dessa drycker har ett högt innehåll av fosforsyra som är 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar