11 Livsmedel som inte bör vara i kylskåpet

Det är sant att kylskåpet är den bästa platsen för att lagra många av de livsmedel vi köper i butiker och marknader, särskilt livsmedel som vi inte kommer att använda omedelbart. Men det finns vissa livsmedel som vi aldrig bör hålla i kylskåpet eftersom de kan förlora några av deras egenskaper när de kyls ner . De kan också bli värre tidigare.

Du kan lagra så mycket mat som möjligt i kylskåpet utan att inse att det kan ändra smak och struktur. Om du fortfarande är osäker på vilka livsmedel som ska eller ska kylas, kommer vi att nämna några av dem i den här artikeln.

Lök

Det bästa sättet att behålla lök är att hålla dem på en sval och torr plats vid rumstemperatur. Lök kan enkelt bli en uppfödningsplats för bakterier om de inte lagras ordentligt, och i kylskåpet kan dessa bakterier sprida sig lättare. nligt ational Onion ssociation (O) i US, bör löken lagras i deras skal och de måste utsättas för luft för att kunna andas. Den enda gången de någonsin ska lagras i kylskåpet är när de redan är snedställda och skurna, och i så fall borde de hållas i en tät behållare.

Tomater

Om vi ??håller tomater i kylskåp, kommer de så småningom att förlora sin struktur, och slutligen kommer vi att märka att de har mindre smak än när de köptes färska. nligt kommer tomaterna att ha en minskad nivå av socker, syror och andra fördelaktiga ämnen när de utsätts för kallare temperaturer, som i kylskåp.  Potatis

är du lagrar potatis i kylskåpet förlorar de sin ursprungliga smak och blir mjuk.

Potatis bör hållas fettigt i ett kallt, torrt och välventilerat område, eftersom exponering för fukt kan orsaka svampar att växa på dem. Kaffe

Som med så många andra livsmedel, bör kaffe hållas på en sval och torr plats. Om du har det i kylskåpet, förlorar det både smaken och lukten. Dessutom absorberar

kaffe lätta lukter från andra livsmedel.  Vitlök

Det är bäst att lagra vitlök och kryddnejlika vid rumstemperatur på en sval och torr plats.

Vid förvaring i kylskåp förlorar vitlök sin goda egenskaper och blir dålig snabbare, medan det kan ta flera månader om det inte finns i kylskåpet. Honung

eekeepers ssociation of Ontario

(Kanada) anger att honung bör förvaras vid rumstemperatur i en tät behållare. är honungen lagras kommer kylskåpet att tjockna och kristallisera snabbare. 

Förvaring av avokado i kylskåpet sänker bara fördröjningstiden för denna frukt. De flesta av oss föredrar att äta mogna avokado, så var noga med att hålla dem vid rumstemperatur.

röd

tt av de vanligaste misstag man gör för att försvara sin mat är att lagra bröd i kylskåpet.

tt ha brödet i kylskåpet kan faktiskt accelerera hur snabbt det blir sönder, det blir gammalt snabbare och det kan också leda till utveckling av mögel. För att hålla brödet kvar längre, håll det vid rumstemperatur på en torr och sval plats. Choklad

Du bör

aldrig också lagra choklad i kylskåp. Detta är bara nödvändigt om det är väldigt varmt - Det bästa sättet att hjälpa din choklad att behålla lukten och smaken är att få det ett utrymme utan fukt och extrem värme. 

Om du svalnar ananasen kommer det bara att förhindra det från mogning, vilket förorsakar att det förlorar sin smak. är denna frukt utsätts för låga temperaturer, gör enzymerna mogna och den söta smaken försvinner.

Frukostblandningar och pasta

Det är bäst att hålla spannmål och på en sval och torr plats vid rumstemperatur. Låga temperaturer, som i kylskåp, kan få dem att förlora sin smak och hamna med en obehaglig smak eller konsistens.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar